8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Kartepe Uludağ'a rakip oluyor

Kocaeli Valiliği’nin 1976’dan beri (28 yıl) gündeminde olan ve temeli 1987’de atılan Kartepe Kış Turizm Merkezi’nin 17 yıllık inşaatı nihayet tamamlandı.

Keltepe 1976’da Turistik Tesisleri A. Ş. olarak resmen kuruldu. Proje için
37 hektarlık orman alanının, Orman Bakanlığı’nca İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından kurulan şirkete 49 yıllığına tahsis edilmesi ile tesisleşme süreci başladı. Ve yıllardır inşaatı süren Kartepe Tesisleri nihayet bitiyor.

Turizm yatırım belgesi ve turizm teşvik belgesi bulunan tesislerde STFA 1984’te inşaata başlamış. Ancak, inşaat 1 yıl sonra durdurulmuştu. 1987’de Kocaeli Özel İdaresi, İzmit Belediyesi, Maşukiye Belediyesi, İzmit Ticaret ve Sanayi Odası ve STFA aralarında anlaşarak proje için bu defa Kartepe Turizm A.Ş.’yi kurmuşdı. Fakat proje yine yürümemişti. 17 yıldır bir türlü bitirilemeyen atıl yatırım olarak bekletilen Kartepe Tesisleri Green Park Oteller Zincirinin devreye girip projeyi üstlenmesiyle birlikte 9 ayda bitirildi.


42 km kayak pisti, 7 ay kaliteli karla kaplı olacak The Green Park Kartepe, 1650 metre yükseklikte kuruldu. 347 hektarlık alana yayılı en önemli kayak merkezlerinden biri olmaya aday olan tesisler İstanbul’a 1 saat uzaklıkta.
350 otel odasının yanısıra 52 tane de villa tipi oda bulunuyor.

Tesislerde son hazırlıklar yapılıyor.Tesislerin ilk müşterileri rezervasyonlarını yaptırdı.Otelin genel Müdürü Halil DURU Kartepe’nin İstanbul’a yakın olmasının tercih sebebi olacağını belirterek bölgedeki karın bu spora ilgi duyanları tatmin edecek boyutta olduğunu ifade etti.

Tesisleri görmek için bölgeye gelen vatandaşlar ise Kartepe’nin İstanbul’a yakın oluşunun büyük avantaj olduğunu ifade ettiler.

Kartepe’nin sınırlarında 3 dönem belediye başkanlığı görevi ve daha önceki dönemlerde Kartepe A.Ş.nin Genel Müdür Yardımcılığını yapan Recep YAZICI ise tesislerin tamamlanmasının Kocaeli’ye büyük fayda sağlayacağının altını çizerek "Kartepe benim 3. evladımdır" dedi.

Haber7
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 09:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?