6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Kartepe'de esrarengiz yangınlar

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi sınırları içersinde kalan Acısu Tepetarla Mevkiinde son iki gündür art arda bir kaç yerde birden çıkan çalı ve sazlık yangınları semt sakinlerini ve itfaiye ekiplerini bezdirdi.

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi sınırları içersinde kalan Acısu Tepetarla Mevkiinde son iki gündür art arda bir kaç yerde birden çıkan çalı ve sazlık yangınları semt sakinlerini ve itfaiye ekiplerini bezdirdi. Bölgede bir kısmı sazlık olan, bir kısmı da çalılık ve ağaçlıktan oluşan alanda aynı anda bir kaç yerde çıkan yangınlara itfaiye ekipleri de yetişemez oldu.

Kartepe İlçesi Acısu Mevkiinde dün aynı anda 7 ayrı noktada yangın çıktı. Buraya yakın bölgede oturan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sazlıkların yanı sıra çalılıklarla kaplı alanda da belirli mesafelerde çıkan yangınlara müdahele etti. Ancak itfaiye araçları gittikten bir süre sonra, aynı bölgelerde yeniden yangın çıktı.

Dünkü yangınların ardından bugün de yine aynı bölgede esrarengiz yangınların çıkması üzerine yapılan araştırmada buraların kasıtlı yakıldığı ve yangının araç lastikleri tutuşturularak çıkarıldığı belirlendi.

Yangınların kasıtlı çıkartıldığını söyleyen semt sakinlerinden Fatma Beykoz, "Dün 6-7 ayrı yerde yangın çıktı. İtfaiye saatlerce söndürmeye çalıştı. Alevler yakında bulunan evlere de yaklaştı. Bugün yine aynı alana yakın bir yerde yine yangın çıktı. Lastikleri yakarak yangınları çıkartıyorlar. Bu bölgeye spor tesisi ve teleferik kurulması planlanıyor. Araziyi temizlemek amacıyla kasıtlı olarak yangını çıkartmış olabilirler" dedi.

Yangınların aynı zamanda çıkmasının kendilerinde şüphe yarattığını söyleyen Hasan Karlı, "Birileri kendilerine rant elde etmek için yangın çıkartıyor. TEM Otoyolu'na yükselen dumanlar araç trafiğinde de sorun yaratıyor. Biran önce yangınları çıkartan kişilerin bulunmasını istiyoruz" diye konuştu
 

...
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 19:16:26
Güncelleme :6 Aralık 2011 Salı 19:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?