30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kartepe'de heyelan tehlikesi

Kocaeli Kartepe bölgesine büyük paralar harcanarak yapılan yolda mevsim yağmurları ile birlikte yer yer başlayan çökme ve kaymalar tatilcileri tedirgin ediyor.

Samanlı Dağları'nın 1700 metre yüksekliğindeki zirve noktasında bulunan ve Uludağ'a rakip olarak yapılan Kartepe Oteli ve Kayak Merkezi'ne Kocaeli Maşukiye beldesinden ulaşımı sağlayan ana yolda heyelan yaşanıyor. Tesisler yapılmadan önce büyük paralar harcanarak ihalesi yapıldıktan sonra bir kısmı beton bir kısmı asfalt olarak yapılan yolda mevsim yağmurlarının başlamasıyla kayma ve çökmeler başladı. Dağlardan sızan sular birlikte toprağı da sürükleyerek ana yolun kaymasına ve çökmesine neden oluyor.

Yağmurlarla birlikte yüksek kesimlerde sık sık ortaya çıkan sis görüş mesafesini 1 metrenin altına düşürürken yaşanan kaymalar bölgeye gidecek tatilciler için büyük tehlike oluşturuyor. Hiç bir uyarı ve işaret levhasının bulunmadığı bölgede Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte büyük bir hareketlilik yaşanırken, bölgeye gelen tatilciler yetkilileri ve otel yetkililerini heyelan konusunda duyarlı olmaya davet ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 15:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?