5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Katil kocaya 20 yıl hapis

KATİL KOCAYA 20 YIL HAPİS

Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde oğlu memleketine giden karısını öldüren kocaya mahkeme 20 yıl hapis verdi.

İstanbul'da ikamet eden eşi tarafından sürekli darp edildiği iddiası ile yanına çocuğunu da alarak baba ocağına gitmek için bindiği otobüsün Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde durması ile eşi Sezai Unutmaz tarafından otobüs içinde öldürülen Mahkun Unutmaz'ın davasının görülmesine devam edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu bulunan sanık Sezai Unutmaz ile avukatı Volkan Kılıç katıldı. Tutuklu sanık Sezai Unutmaz'ın avukatı Volkan Kılıç olayın kasten yakın akrabayı öldürmek değil tahrik altında kastı aşan adam öldürme olduğunu belirterek, “ Verilen ifadelerde sanığın araca bindiği ve eşin geri gelmesi için ikna etmeye çalıştığı, ancak eşinin ağır hakaretlerde bulunup kendisini öldürmekle tehdit ettiği ve aşağılamayı sürdürdüğü anlaşılmıştır. Müvekkilim o esnada sinirle silahını çıkartmış öldürmek kastı ile değil, cezalandırmak kastı ile koluna doğru ateş etmiştir. Bu esnada kendine müdahale edilince tekrar silahı ateş almış ve 3 kurşun daha eşine isabet etmiştir” dedi.

Öldürülen Mahkun Unutmaz'ın başka şahıslarla ilişkisini olduğunu iddia eden avukat Kılıç “Yine maktül Mahkun Unutmaz'ın yapılan araştırmalar sonucu 3 yıl içerisinde 15 ayrı telefon hattı kullandığı bunlardan eşinin haberinin olmadığı, başka şahıslarla ilişkisi bulunduğu da iddialar arasında yer almaktadır. Çocuklar şikayetçi olmamıştır. Babalarının yanlarında olmasını istiyorlar. Bütün bunlar gözetilerek müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum” şeklinde konuştu. Tutuklu sanık Sezai Unutmaz'da bir yazılı dilekçe vererek “ Benim öldürme kastım yoktu. Eşimin başka ilişkileri olduğu konusunda çok şey duydum. Bu nedenle tartışmalarda yaşadık. Çocuklarım vasıtasıyla eşimin M.S isimli bir şahısla da ilişkisi bulunduğu ve onun yanına gideceğini öğrendim. Ben yine her şeye rağmen gidip geri dönmesi için ikna etmeye çalıştım. Ancak otobüse biner binmez ayağı ile yüzüme vurdu. Sonra küfürler etmeye beni aşağılamaya başladı. Ne olduğunu anlamadım. Sonuçta suç işlediğimi ve ceza alacağımı biliyorum. Pişmanım. Ama karar verilirken bütün bunların gözetilmesini istiyorum” dedi. Sanık avukatı ile sanığın son savunmalarının ardından mahkeme başkanı mahkemeye kısa bir süre ara verdi. Yaklaşık 10 dakika sonra verilen aranın ardından zanlının hafif haksız tahrik altında cinayeti işlediği belirtilerek zanlının 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

KATİL KOCAYA 20 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 10:40:02
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 19:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?