30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kaymakam'dan camide randevu

Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, dini bayramda ilçe protokolüne camide bayramlaşma uygulaması getiren ilk mülki amir oldu.

Mangaloğlu, daha önce hükümet konağı ve polis evinde yapılan bayramlaşmayı bu Kurban Bayramı'nda namaz sonrası ilçedeki Merkez Camii'nde yapma kararı aldı.


Kaymakam Mangaloğlu, 11 Aralık 2007 tarihinde resmi kuruluşlar, partiler ve diğer sivil toplum örgütlerine gönderdiği resmi yazıda, "Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle tüm kamu personeli ve Karamürsel halkının Kurban Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım. Karamürse halkı ve kamu görevlileriyle bayramlaşma, 20 Aralık 2007 Perşembe günü bayram namazından sonra ilçemiz Merkez Camii'nde olacaktır" dedi.

Tepki üzerine düzeltti
Kaymakam Mangaloğlu, gönderdiği bu yazının tepki görmesi üzerine, protokolle bayramlaşmanın, yine eskiden olduğu gibi ikinci gün Karamürsel Kültür Merkezi'nde yapılacağını söyledi.


Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurban kesimi nedeniyle çok yoğun olduğunu, genelde bayramın ikinci günü yapılan resmi bayramlaşmaya katılamadığını söyleyen Mangaloğlu, "Biz de halkla bayramlaşmak için böyle bir karar aldık. Halk bize gelemediği için biz ayağına gidiyoruz. Bayramın ikinci günü de ayrıca protokolle bayramlaşacağız" dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 06:47:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?