30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kaza raporu hayatını kararttı

Kocaeli'nde ailesi ile birlikte akraba ziyaretine giderken kaza geçiren şahıs, kaza raporunda kusurlu gösterilince maaşından oldu.
 
Alınan bilgiye göre olay, Kandıra yakınlarında meydana geldi. 

İddiaya göre, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yat dekorasyonunda ekip başı olarak çalışan İbrahim Gündoğan (38), ailesi ile birlikte kendisine ait 34 NCH 11 plakalı araç ile yakınlarını ziyaret etmek üzere Sakarya'nın Kaynarca ilçesine hareket etti. Bir süre gece yolculuğu yapan İbrahim Gündoğan Kocaeli'nin Kandıra ilçesi yakınlarına geldiği sırada virajı alamayınca araç kontrolden çıktı. Bir süre savrulan araç bariyerleri aştıktan sonra yol kenarındaki ağaca çarptıktan sonra durabildi. Kazada sürücü İbrahim Gündoğan ağır, araçta bulunan eş ve çocukları ise hafif yaralandılar. Kaza sonrasında sol bacağı ve kaburgası kırılan İbrahim Gündoğan, Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

7 aydır tedavisi süren Gündoğan, kaza sonrasında jandarma tarafından tutulan raporda 8/8 kusurlu gösterildiğini iddia ederek, kaza raporuna itiraz etmeye hazırlanıyor. İbrahim Gündoğan kazada kendisinin kusurlu gösterilmesinden dolayı SSK tarafından maaşının yarısının kesildiğini ifade ederek, gerekli hukuki mücadeleye başvurucağını söyledi. Gündoğan, "Kaza gece olduğu için yolda hiç bir uyarıcı işaret ve levha yoktu. Ben viraja geldiğimi bile anlayamadım. Süratim de çok fazla değildi. Tutulan raporda işaret ve levhalar varmış gibi gösterilmiş, hakkımı aramak için her türlü hukuki yola başvuracağım" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 21:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
YEKTA DUMAN IP: 88.240.48.xxx Tarih : 6.04.2007 12:43:23
İnsan bile bile canını tehlikeye atarmı?Talihsiz kaza olayını yaşayan madur kişi düzenlenen rapora itiraz edeceğini söylüyor."Hatalı olabileceğini ancak;"8/8"kusuru asla kabul etmiyor. Yolda gerekli uyarıcı işaretlerin yeterli olmadığını söyleyerek. Adı üstünde "KAZA" insanın dikkatsiliğinden kaynaklanan bir olay. SSK'nın katı kurallarına akıl sır ermiyor.Zaten "MADUR" olan insana bir anlamda ikinci maduriyet yaşatılması anlamsız diyorum. Bence SSK müfettişleri bu tür olaylarla değilde özellikle deprem zamanında orta hasar binaların güçlendirilmesinde yetkili kılınan firmaların yarım yamalak işler bırakıp gitmelerini ve bu işlerin sözleşme şartlarına uymayan "MÜTEAHHİT"lerine yaptırımlar uygulayacak projelere girişseler diyorum. Deprem bölgesinde "MARMARA"da orta hasar inşaatlardan sonra mülk sahiplerine teslim edilen ancak yapılan sözleşmelere uyulmadığından inşaatlarda çalıştırılan işçilerin SSK primleri "YÜKLENİCİ FİRMALARCA" ödenmediğinden iskan alamayan ve bu nedenle "ZORUNLU DEPREM SİGORTASI" yaptıramayan insanların sorunlarına çare bulunması gerekiyor.