2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kazayla ilgilenen polise araba çarptı

Kocaeli'de tünel duvarına çarpan bir servis minibüsünde bulunan 4 kişi yaralanırken, kazaya karşı sürücüleri uyaran trafik polisine de dikkatsiz bir başka sürücü çarptı.

Minibüs içinde sıkışan anne ve kızı itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, yaralı polisin imdadına mesai arkadaşları yetişti.
Edinilen bilgiye göre, şehirlerarası bir otobüs firmasına ait H.Ç. idaresindeki 41 P 0437 servis minibüsü, İzmit'ten Körfez istikametine seyir halindeyken yolun kaygan oluşu sebebiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek, Derince Tüneli'ni ortadan ikiye ayıran duvara çarptı.

İki şerit arasındaki bariyerleri aşan minibüs, adeta tünelin duvarına tırmandı. Kazada Emine Hayın (55) ve kızı Saliha Hayın (27), minibüs içerisinde sıkıştı. Sıkışan yolculara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı
ekipleri müdahale etti. Anne ve kız yaklaşık yarım saatlik bir çalışmanın ardından sıkıştıkları yerden kurtarıldı. Recai Hayın (60) ve kızı Saliha Hayın, SEKA Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, anne Emine Hayın ile araç sürücüsü H.Ç. Derince Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza sebebiyle D-100 Karayolu Derince Tüneli İstanbul istikametine trafiğe kapatıldı.


Tüneldeki kaza kurtarma çalışmaları sebebiyle polis ekipleri, D-100 Karayolu'ndaki trafiği yan yola verdi. Yola dubalar döşeyen polis ekipleri, yol kenarına da polis aracını çekti. Derince İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisi Muammer Ekinci, sürücüleri yan yolu kullanmaları konusunda uyarırken, dikkatsiz bir sürücü hızlı bir şekilde dubaları aşıp görevli polis memuruna çarptı. Hızını alamayan sürücü, yol kenarında bekleyen polis aracına çarpıp ancak 50 metre sonra durabildi.

Yaralı polise ilk müdahaleyi mesai arkadaşları yaptı. Yol kenarına alınan polis memuru Muammer Ekinci, olay yerine gelen ambulansla Derince Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Trafik polisine çarpan 41 ET 696 plakalı otomobilin sürücüsü N.G., ekipler tarafından gözaltına alındı. Derince tünelindeki kurtarma çalışmaları sürerken, yol kontrollü bir şekilde yan yoldan veriliyor.

İha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 15:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?