2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Keneye karşı ilaçlama çalışmaları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'deki hiçbir sağlık kuruluşunda ölümcül Kırım Kongo kanamalı hastalığını taşıyan kene vakası görülmemesine rağmen, asıl üreme ve yayılma alanlarına yönelik ilaçlama çalışmaları yapıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü, Kocaeli'nin 36 beldesinde aktif olarak, 8 beldede ise ilaç temini sağlayarak kene ve diğer haşerelere yönelik ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı normlarına uygun olarak yapılan çalışmalarda kenenin asıl üreme kaynakları hedef alınıyor. Hayvan barınakları, mezbahalar, hayvan satış alanları gibi mekanları kapsayan ilaçlamalar, sağlık ve zabıta birimlerinin rehberliğinde, gözlem hizmetiyle gerçekleşiyor. 

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, 2005 yılından itibaren bu hizmeti yaptıklarını belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü kriterlerine ve bilimselliğe uygun olarak kene, sivrisinek ve kara sinek ilaçlamaları yapıyoruz. İl Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyon kararı paralelinde yaptığımız ilaçlamaları 44 beldemizde sürdürüyoruz. Şu ana kadar ilimizde Kırım Kongo Kanamalı ateşi virüsü taşıyan kene vakası görülmedi" dedi. 

Bilinçsiz ilaçlamanın doğal dengeyi bozup bütün canlıların yok olmasına neden olduğunu ifade eden Veteriner Şube Müdürü Fatma Dilber, Kocaeli sınırlarında bulunan sokak hayvanlarını Köseköy Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde keneye karşı ilaçladıklarını belirtti. İlaçlama yapılan Üçtepeler mevkiindeki vatandaşlar yapılan ilaçlama çalışmaları sayesinde gönül rahatlığıyla çevrede yürüdüklerini söyleyip, Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 16:04:31
Güncelleme :5 Temmuz 2008 Cumartesi 16:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?