2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kırkpınar 2.sine muhteşem karşılama

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı finalde kaybeden Ekrem Yavuz, memleketi Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde coşkuyla karşılandı. 

2006 yılında da finalde kaybeden Ekrem Yavuz için ilk karşılama Eskihisar feribot iskelesinde yapıldı. Ekrem Yavuz, buradan yaklaşık 200 araçlık konvoyla sporcusu olduğu Altınova Belediyesi'ne geldi. Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Yavuz'u başarısından dolayı kutlayarak, "Altınova ve Yalova tarihinde ilk kez Kırkpınar'da böylesi bir pehlivan çıkardı. Biz Ekrem Yavuz'u başarılarından dolayı kutluyoruz" dedi.
Yavuz ise, "İlk turda gözümden sakatlandım. Bu sonraki turlardaki güreşlerimi etkiledi. Finale kadar çıktım. Ancak finalde kaybettim. İki kez finalde kaybettim. Amacım artık başpehlivanlığı kazanmak. Beni destekleyen Altınova Belediye Başkanı Metin Oral'a teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Yavuz, daha sonra Altınova'dan konvoy eşliğinde Karamürsel ilçesine geçti. Burada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, finalist güreşçiye çeşitli hediyeler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 17:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?