2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kırtasiye deposu kül oldu

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde meydana gelen yangında bir kırtasiye deposu içindeki malzemeler ile birlikte kül oldu. 

Edinilen bilgiye göre gece saat 01.00 sıralarında Tatlıkuyu Mahallesi, Körfez Caddesi üzerinde bulunan, birçok markanın bölge distribütörü olarak faaliyet gösteren, Selim Soydan ve ortaklarına ait kırtasiye deposunda henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı. Alt katı depo üst katı satış mağazası olarak kullanılan binada kartuş, toner, kağıt, hesap makinesi, laptop gibi çoğunluğu kimyasal katkılı plastik ürünlerin bulunması nedeniyle yangın bir anda büyüdü. İlk olarak binanın ön tarafında küçük bir alev gördüklerini söyleyen görgü tanıkları, aşırı duman nedeniyle müdahale etmekte zorlanınca itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında bir anda alevlenen işyeri, küçük patlamalar eşliğinde alev alev yanmaya başladı. 

İçerde bulunan malzemenin kağıt ve plastik ağırlıklı olması, yangının büyümesine neden olurken, deponun yanında bulunan halı saha ve çevredeki evlere yangının sıçramaması için titiz bir çalışma yapıldı. Gebze İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra çevre ilçelerden de takviye ekipler yangına müdahale etti. 30 kişinin çalıştığı kırtasiye deposu yaklaşık 4 saat boyunca alev alev yandı. Olay yerine gelen iş yeri sahipleri ve çalışanları yangından etkilenmeyen malzemeyi kurtarmak için çalışırken 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Yanan binanın yanında bulunan küçük depodaki malzemeyi çıkarmaya çalışan fortlifin depo içinde sıkışması hareketli anlara neden oldu. 

Fortlifin yanmasından endişe eden iş yeri sahibi ve çalışanları ilk önce bir
halatla fortlifi çekmeyi başaramayınca, kepçe ile çıkardı. İddialara göre yangında depoya yeni yerleştirilmiş olan 15 bin adet laptop yandı. Yaklaşık 4 saat süren yangın saat 05:00 sıralarında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanıldı. Yangın tamamen söndürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 11:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?