5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kışı titreyerek geçiriyorlar!

EV DİYE KAZAN DAİRESİ SATIN ALAN VATANDAŞLAR KIŞI TİTREYEREK GEÇİRİYOR

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde inşa edilen Çağdaş Kent Konutları sakinleri, projelerde sığınak, elektrik odası, kazan dairesi, kalorifer odası olarak görünen dairelerine doğalgaz alamadıkları için kışı titreyerek geçiriyor.

Çağdaş Kent Konutları'nın U-16, U-17, U-18, U-19 ve U-20 blokları sakinleri, kazan dairesi ve elektrik odasıyken sonradan usulsüz yöntemlerle daireye çevrilen meskenleri satın aldıkları için zor günler geçiriyor. Mahalli seçimlere kısa bir süre kala dairelere çevrilerek satılan yerlere Palgaz abonelik vermiyor. Palgaz yetkilileri, çeşitli yöntemlerle dairelere çevrilen yerlerin projelerde kalorifer odası, kazan dairesi olarak göründüklerini belirterek, bu yerlere abonelik vermelerinin mümkün olmadığını söylüyor.

Çayırova Belediyesi yetkilileri, çeşitli yöntemlerle dairelere çevrilen yerlerle ilgili belediye olarak inceleme başlattıklarını anlatarak, "Kanunen olarak ne gerekiyorsa yerine getirilecek. Yakıt odalarının dairelere çevrilerek vatandaşlara satılmasına ve buraların ruhsatlandırılmaya çalışılmasına göz yumamayız" dedi.

Daire diye kazan dairesi satın alan aileler ise, konutları inşa eden firma yüzünden kışı titreyerek geçirdiklerini belirtti. Mağdur vatandaşlar, "Bizim dairelerimiz kanunlara uygun değilse, firma bize sözleşmelerde taahhüt ettiği kriterlere uygun daireler versin" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 16:13:03
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 17:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?