5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kitap Fuarı'nda Elif Şafak izdihamı

KİTAP FUARI'NDA ELİF ŞAFAK İZDİHAMI

Türkiye'nin en önemli romancılarından biri olan Elif Şafak, 2. Kitap Fuarı'nda düzenlenen söyleşide okurlarıyla bir araya geldi.

İnterteks Fuar alanında gerçekleşen söyleşiyi yoğun ilgiden dolayı bir çok kitapsever ayakta izledi. Gördüğü ilgiden çok memnun olan Şafak, öğrencilik zamanından beri tasavvufla ilgilendiğini belirterek, "Aşk kitabını yazarken bir tarikatla ilişki kurdunuz mu" sorusuna, "Bu kitap beni de yoğurdu. Tasavvufa benim ilgim öğrencilik zamanımda var. O gün bugündür hayatımdan eksik olmadı. O anlamda tasavvufa ihtiyacımız var. Kurallı hayat geçirmek zor. Hayatı bazen kitap gibi algılıyorum. Tarikata gitmekten ziyade içe bakmak daha güzel bence" karşılığını verdi.

Herkesin zamanla değiştiğini vurgulayan Şafak; "Birçok kitabım var. Hepsi birbirinden farklı. Benin değişimim kitaplarımdan da anlaşılabilir. Ben her kitabımdan bir şeyler kapıyorum. Annelik de beni çok değiştirdi. Bence insanın kişiliğini bile değiştiriyor. Her gün bize bir şeyler öğretiyorlar çocuklar. Çocuğum farklı duygular kattı bana" diye konuştu.

Yakında gazetelerdeki yazdığı yazıları derleyeceğini ifade eden Şafak, "Bence köşe yazarlığı başka bir disiplin. Romancılıkla çok büyük farkı var Benim için önemli olan romandır" şeklinde konuştu.

Küçük yazarları teşvik etmenin önemine de değinen Şafak; "Önemli olan yazmak. Yazmak, devamlı denemek. Bence yetenek işin ancak yüzde otuzudur. Çalışmak, disiplin ve yaptığı işi sevmesi daha önemli yazarın. Yazdıklarınız paylaşmanız lazım. Eleştiriden korkmayın. Cesaretinizi kırmayın. Editörlere gönderin yazılarınızı. Bütün dünyada edebiyat tek bir merkezde değil. Israr etmek lazım. Moralinizi bozmadan yazmaya devam edin" şeklinde konuştu.

Söyleşisinin ardından bağlı olduğu yayınevinin standına geçen Şafak, hayranları için saatlerce kitaplarını imzaladı. İmza gününde Elif Şafak'ın, Aşk, Baba ve Piç, Siyah Süt, Araf ve son kitabı Kağıt Helva tükendi.

KİTAP FUARI'NDA ELİF ŞAFAK İZDİHAMI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 12:21:00
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 13:59:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?