2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

‘Kızımın katili gözlerime bakamadı’

Pippa Bacca davasının ilk duruşmasını İtalyan anne de izledi 

İtalya’nın Milano kentinden otostopla Tel Aviv’e gitmeyi planlayan ve “Pippa Bacca” olarak tanınan sanatçı Gisepina Pasqalino de Morineo’yu Gebze’de tecavüz ederek öldürmekle suçlanan Murat Karataş’ın yargılanmasına başlandı. İzmit 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmayı izleyen acılı anne Elena Manzoni, sürekli Karataş’a baktığını belirterek “Ama o gözlerime bakma cesaretini gösteremedi” dedi. 

Arkadaşı Silvia Moro ile birlikte gelinlik giyerek 8 Mart 2007’de Milano’dan yola çıkan de Morineo, 31 Mart’ta Gebze’de ortadan kaybolmuştu. Kocaeli polisi Bacca’nın 31 Mart’ta bir kamyonete bindiğini tespit etmiş, aracın sahibi Karataş’ı sorguladıktan sonra korkunç cinayeti ortaya çıkarmıştı.

‘Türklere karşı önyargım yok’ 

Ferizli’deki L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Karataş, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmayı Manzoni de müdahil olarak izlerken, ailenin avukatlığını Mehmet Eke yaptı. 

Manzoni duruşma öncesi Eke aracılığıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaydan dolayı Türk halkına, Türkiye’ye karşı önyargıları olmadığını söyledi. Karataş’ın ailesine bir ziyaretin “şu anda” söz konusu olmadığını vurgulayan Manzoni şöyle konuştu:
“İnşallah adalet yerini bulur, Türk adaletine güvenim sonsuz. Kızım ailenin en küçüğüydü, çok özlüyorum. Bu hissi, özellikle doğum günü olan 9 Aralık’ta daha fazla yaşayacağımı düşünüyorum.”

Yakınları avukat bulamadı 

Duruşmada avukat talebinde bulunan Karataş da “Savunmamı da avukat aracılığıyla yapacağım” diyerek daha önce verdiği ifadelerin geçerli olduğunu belirtti. Ancak, Karataş’ın bazı yakınlarının görüştüğü avukatların hiçbirinin davayı kabul etmedikleri öğrenildi. 

Duruşmada anne Manzoni’ye de söz verilmek istendi, ancak yeminli tercüman bulunamayınca duruşma 4 Kasım’a ertelendi.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?