5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kızlarım olmadan asla!

SİNGAPURLU ANNENİN DRAMI

Singapurlu anne, 5 yıl önce boşandığı Türk eşine karşı 3 yıl süren hukuk mücadelesini kazandı, ancak çocuklarını ayda bir kere iki buçuk saat görebiliyor.

Singapurlu Nadira Binte Maidin ile Türk vatandaşı Sait Koştu, internette tanışarak evlendi. Singapur'da yaşayan çift, bir süre sonra anlaşamayarak boşandı.

Singapur mahkemeleri, boşanmayı onaylayarak, çocukların velayetini annesine verdi. Ancak baba, bir süre sonra çocuklarını kaçırarak Türkiye'ye getirdi. Bunun üzerine anne Nadira, hukuk mücadelesi başlattı. 3 yıl boyunca çocuklarını göremeyen Nadira, Kocaeli 2. Asliye Mahkemesi'nin kararıyla çocuklarını ayda bir kere iki buçuk saatliğine görmeye hak kazandı. Çocuklarını görebilmek için Kocaeli'de ev tutan Nadira, iki kızını ayda bir kere polis ve icra memurları nezaretinde görebildiğini söyleyerek, her ay Singapur'dan Kocaeli'ne sadece iki buçuk saatliğine geldiğini bildirdi. Çocuklarını okullarında da ziyaret etme fırsatı bulduğunu kaydeden Nadira, "Çocuklarım okullarının en zayıf öğrencileri. Ben onların annesiyim, velayetlerini istiyorum. Ne kadar sürerse sürsün vazgeçmeyeceğim. Eski eşim haksız ithamlarla beni sürekli suçluyor, ancak ben sadece çocuklarımı istiyorum" dedi.

İki kızın dedesi Allavi Maidin ise, kızının her ay Türkiye'ye gelmesinin maddi açıdan kolay olmadığını, torunları için 5 yılda 150 bin dolar para harcadığını, ama süreç sonuçlanana kadar vazgeçmeyeceklerini belirtti.

SİNGAPURLU ANNENİN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 15:47:01
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 17:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?