5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kkitap fuarı 15 Mayıs'ta açılıyor

KOCAELİ KİTAP FUARI 15 MAYISTA AÇILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 15 - 23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. kitap fuarı için hazırlıkları tamamladı.

İzmit Sekapark Yerleşkesi'nde bulunan Palmiye Cafe'de gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yasin Yazıcı, "Her gün biraz daha gelişen şehrimizin kültür ve irfan sahnesindeki yerini güçlendirmek için önemli bir adım atıldı. Bu fuar, Kocaeli'nin kitap etrafında kurduğu en büyük organizasyondur. Bu fuar Kocaeli'nin insana yaptığı yatırımın en güzel ifadesi olarak hayat bulmaktadır. Bu kültür sanat etkinlikleri, valilikten medyaya, sivil toplum kuruluşlarından üniversiye kadar çok geniş paydaş yelpazesiyle, bu şehri temsil eden çok önemli bir organizasyondur. Geçen yıl sadece Kocaeli değil, çevre iller de kitap fuarımıza büyük ilgi gösterdi. Bu ilgi hem bir ihtiyacı karşıladığımızı gösterdi, hem de fuarı daha geniş tutmamız için bizi motive etti. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi fuarımız İnterteks Fuar alanında gerçekleşecektir" dedi.

2. Kocaeli Kitap Fuarı, 15-23 Mayıs tarihleri arasında İnterteks olarak bilinen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kitap fuarı, 10.30 - 21.00 saatleri arasında ziyarete açık kalacak. 150 bin kişinin ziyaret etmesi hedeflenen fuarın açılışına Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi ünlü isimlerin haricinde Afşar Timuçin Ahmet Taşgetiren, Aslı Erdoğan, Ayşe Kulin, Banu Avar, Buket Uzuner, Dücane Cündioğlu, Elif Şafak, Erhan Afyoncu, Haydar Ergülen, Hilmi Yavuz, İbrahim Tenekec, İclal Aydın, İhsan SüreyyaSırma, İlber Ortaylı, İsmet Özel, Kürşat Başar, Mahir Kaynak, Mario Levi, Mehmet Altan, Nurullah Genç, Ruşen Hakkı, Saba Tümer, Selahattin Yusuf, Sırrı Süreyya Önder, Sunay Akın, Tarık Tufan,Yusuf Halaçoğlu gibi şair ve yazarlar katılacak. Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlenen fuara Yalova, Bursa, Adapazarı, Düzce ve Bolu gibi çevre illerden de iştirak olacak.

KOCAELİ KİTAP FUARI 15 MAYISTA AÇILIYOR
KOCAELİ KİTAP FUARI 15 MAYISTA AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 13:06:04
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 19:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?