30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

KO-MEK'ten TÜPRAŞ'a hijyen eğitimi

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Meslek ve Sanat Edindirme Kurumu, Türkiye'nin en önemli sanayi kuruşları arasında yer alan TÜPRAŞ'a hijyen konusunda eğitim semineri verdi. 

TÜPRAŞ tesislerinde gerçekleştirilen semineri sağlık uzmanı Hülya Karakurt yönetti. TÜPRAŞ personelinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda uzman Karakurt, hijyenin insan hayatındaki önemine temas ederek, alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgi aktardı. Karakurt, sağlıklı bir hayat için insanların temizliğe dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti. Karakurt, sağlığın korunması için düzenli şekilde saç, vücut, ağız ve dişlerin temizlenmesi ve giyeceklerin sık yıkanması gerektiğini kaydetti. 

Sinevizyon eşliğinde hijyen uygulamalarını anlatan sağlık uzmanı Hülya Karakurt, "Fert, genel görünümünü olumlu hale getirmek, kendine olan güvenini arttırmak için temizliğine özen göstermelidir. El yıkamanın amacı, eller üzerinde bulunan geçici bakterilerin tamamını, kalıcı bakterilerin ise bir kısmını uzaklaştırmaktır. En iyi el yıkama işlemi bol su ve sabunla yapılandır. Bilekleri de içine alacak şekilde avuç içi, parmak araları, parmak uçları ve özellikle tırnak diplerinin temizlenmesi el hijyeni için yeterlidir" dedi. 

Temizliğine dikkat eden insanların çevresine ve topluma karşı daha saygılı olacağını belirten Karakurt, "Yaşadığımız çalıştığımız ve eğlendiğimiz her yerde sağlığımız açısından temizlik üzerinde ciddiyetle durmamız gerekir, kirletilmiş çevreyi temizlemek zordur, ama kirletmemek ve korumak daha kolaydır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 17:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?