8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Kocaeli: Bakan Pepe, ’Kocaeli Kent Ormanı’nın açılışını yaptı.

 

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İzmit Üçtepeler mevkiinde kurulan ve bugüne kadar açılışı hava muhalefeti nedeniyle 2 defa ertelenen ’Kocaeli Kent Ormanı’nın açılışını yaptı.
30 bin dönüm alan üzerine kurulan ve yaklaşık 45 milyar liraya mal olan kent ormanının açılışına Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’nin yanı sıra, Kocaeli Valivekili Metin Yahşi, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Orman İşletme Müdürü Ufuk Pekmertol, belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, betonlaşmanın insan üzerindeki etkilerine değinerek ağaçlara sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Daha sonra söz alan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, insanoğlunun ormanlara karşı soykırım yaptığını ifade ederek, "Bugüne kadar ormanlarımızı ’girmek yasak, bakmak yasak’ şeklindeki tabelalarla korumaya çalıştık, fakat görüyoruz ki hiçbir faydası olmuyor. Ormanların böğrüne yasak levhasını asarak asla koruyamayacağımızın farkına vardık. Biz de insanların çevreyle olan ahengini oluşturmak adına kent ormanlarını devreye soktuk. Ülkemizin her tarafını karış karış gezdim ve bir ot dahi olmayan yerleri gördüm. Bugüne kadar insanoğlu ormanlara soykırım uygulamıştır. Ormanlar da gereken cevabı vererek intikamını almıştır. Çocuklarımızı çevre ve ormanlar konusunda iyi yetiştirmeliyiz. Buralara gelerek çimenlere basın bol bol temiz hava alın" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Pepe, protokolle birlikte kent ormanının açılışını gerçekleştirdi. Ormanlık alanı gezen Bakan Pepe, orman yangınları konusunda habercilerin sorularını yanıtlayarak, "Orman yangınlarıyla mücadelede insanlarımız bilinçli hale gelmiştir. Geçtiğimiz yıl Portekiz gibi bir ülke 475 bin hektar ağacını orman yangınlarıyla kaybederken, biz 6 bin 500 hektar ağacımızı kaybettik. Bu sene ciddi anlamda başarı kaydettik. Orman yangınlarının yüzde 95’i insan odaklı. Artık ülkemizde herkesin içi rahat olsun, orman yangınlarıyla mücadele etmekte başarılı çalışmalarımız sürmektedir" dedi.
Orman evini de dolaşan Bakan Pepe, gezisi sırasında beyaz güvercin uçurdu.
İzmit Kent Ormanı içinde, çocuk parkı, koşu pisti, halı saha, tenis kortu, orman evi gibi çeşitli birimleri barındırıyor.

Kocaeli-iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 11:50:00
Güncelleme :2 Ağustos 2004 Pazartesi 15:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?