9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli: Karamürsel Belediye Başkanı'ndan cevap geldi

Geçmiş dönemde ilçede faaliyet gösteren Lunapark’ın Karamürselden kaldırılması ile ilgili haberde işletmecinin kira ücretinin yükseltilmesi, işletmenin spor kulüplerine yardım etmeye zorlanması ve işletme bünyesinde faaliyet gösteren şehiriçi treninin kaldırılmak istenmesi sebepleriyle lunapark işletmecisinin Karamürselden ayrıldığı bildiriliyordu.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım iddiaların asılsız ve maksatlı olduğunu söyledi. İddiaları tek tek değerlendiren Yıldırım “Lunapark işletmecileri ile Karamürsel Belediyesinin hiçbir problemi olmadı. Lunapark işletmecileri ticari açıdan zarar ettikleri için işletmelerini Karamürselden taşıdılar. Ayrıca benim bu işletmeden spor kulüpleri ile ilgili hiçbir talebim olmamıştır. Bunlar siyasi oyunların peşinde koşanların çıkarttığı asılsız ve maksatlı dedikodulardır” şeklinde konuştu.

Lunapark tarafından işletilen ve ilçe sahil bandında faaliyet gösteren tren konusunda da bir açıklama yapan Yıldırım “Lunapark işletmecileri treni de götürmek istediler. Ancak biz ilçe halkının treni çok sevdiğini düşündüğümüzden kendilerine trenin kalması konusunda rica ettik. Sağolsunlar bizi kırmayıp trenin faaliyetine devam etmesini sağladılar. Ancak hizmete siyaset karıştırmak isteyenler var. Olayların bu şekilde geliştiğini kendileri de çok iyi biliyorlar ancak halkın midesini bulandırmaya çalışıyorlar.”dedi.

Karamürselden işletmecileri tarafından kaldırılan lunaparkın yerine daha modern, daha kullanışlı, daha teknolojik bir lunapark kuracaklarını söyleyen Yıldırım “Eski lunaparkımız daha çok büyüklere hitap ediyordu. Biz şimdi şehir merkezine daha yakın bir alanda çocuklarımıza daha güvenli, daha modern bir lunapark yapacağız. Ayrıca eski lunaparkın alanına da plajımızı genişletecek yeni bir projemiz var. Halk plajımızı genişletecek ve Karamürsellilerin de yaz aylarında denize girebilecekleri bir yer yapacağız” dedi.

Türkan Kaya/KARAMÜRSEL
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 10:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
edanur kılınç IP: 88.241.85.xxx Tarih : 21.05.2008 16:28:01

Sevgili belediye başkanımız: Ben Karamürsel'de doğmuş Edanur.11 yaşımdayım.Sizin vermiş olduğunuz faliyetleri beyeniyorum.Ama bir sorunumuz var.Bu nedenle sizle çevmizle ilgili ropordaj yapmak istiyorum.27.05.08 tarihinde gelmek istiyorum...