8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Kocaeli: Maşukiye Festivali renkli görüntülere sahne oldu

İlk kez "Maşukiye Kartepe Altın Armut Kültür ve Turizm" festivali adıyla düzenlenen törene, Kocaeli Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Maşukiye Belediye Başkanı Mustafa Er ve vatandaşlar katıldı.

Maşukiye Beldesi’nin turizm açısından çok önemli bir yerleşim yeri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Er, "Beldemiz yukarı tarafımızda bulunan kış kayakları merkezi ile ve aşağı kesimde bulunan su kayağı sporları ile çok önemli bir yerdir. Maşukiye ayrıca doğal güzellikleri ile turizm yerlerinin başında gelecektir" şeklinde konuştu. Kocaeli Vali Vekili İdris Kurtkaya ise, Maşukiye’nin turizm açısından çok önemli bir belde olduğunu ve gelişmeye devam edeceğini belirtti.


Festivalde yapılan armut yeme yarışmasına katılan çocuklar ellerini kullanmadan iplere bağlı armutları yemeye çalıştılar. Armutları yerken zorlanan çocuklar çareyi hile yapmakta buldu. Yarışmada armudu en fazla ısıran İhsan Çetin birinci, Osman Aktürk ikinci, Onur Karakaş ise üçüncülüğü elde etti.

Festivalde ayrıca Sapanca-Maşukiye mevkiinde yüzme yarışları da yapıldı. Kıyasıya geçen yüzme yarışmasında ise birinci Alaattin Hançer, ikinci İlyas Özcan, üçüncü ise Yunus Demir oldu. Altın armutun seçileceği festivalde ayrıca akşam pop müzik sanatçısı Deniz Arcak bir konser verecek.

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 18:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?