8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Kocaeli: SEKA işçileri eylem yaptı

Fabrika önünde akşam saatlerinde basın açıklaması yapan Selüloz-İş Sendikası yöneticileri, alkışlarla ve sloganlarla hükümeti protesto ettiler.

Selüloz-İş Sendikası Genel Başkanı Ergin Alşan, SEKA arazilerinin peşkeş çekildiğini ileri sürerek, "20 yıldır tek çivi dahi çakılmayan fabrikamızın zarar ettiği söyleniyor. Akdeniz işletmesine 17 aydır yatırım yapmayan hükümet, özelleştirme adıyla resmen peşkeş çekmeye devam ediyor. SEKA İzmit’indir. Bizi sessiz zannetmesinler, biz kent halkıyla bütünleşir, hakkımızı savunuruz. 4 yıl önce de aynı filmi önümüze koymuşlardı. O zaman bizim yanımızda olan şu anki Çevre Bakanı Osman Pepe şimdi nerelerde? ’SEKA’nın üzerinde ölü toprağı var’ diyorlar. SEKA’yı cenaze gösteriyorlar. Bize de kefen giydirmek istiyorlar. Biz bu kefeni giymeceğiz" şeklinde konuştu.


Fabrika içinden eyleme destek veren yaklaşık bin 500 kadar işçi, daha sonra sendikacılara katıldı. CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin’in de destek verdiği eylemde, işçiler sık sık slogan atarak hükümeti protesto ettiler.


Basın açıklamasının ardından, eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

KOCAELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 12:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?