2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli 12 İlçeden oluşacak

Kocaeli'de belediyelerin birleşmesi için hazırlanan taslak çalışmaları tamamlandı. Yeni düzenleme ile belediye sayısı 12'ye düşürülüyor, 7 olan ilçe sayısı 12'ye çıkıyor. Darıca, Dilovası, Çayırova, Kartepe ve Başiskele ilçeleri kurulacak. 

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Zeki Aygün, Kocaeli milletvekilleri, İçişleri Bakanlığı yetkilileri ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun katılımıyla Ankara'da AK Parti genel merkezinde hazırlanan taslakla, Kocaeli'de mevcut 38 belde belediyesi kapatılacak. Hazırlanan taslakta Gebze'ye bağlı Darıca Belde Belediyesi, Çayırova Belde Belediyesi ve Dilovası Belde Belediyesi ilçe olacak. Tavşancıl Belde Belediyesi Dilovası'na bağlanacak. Kocaeli'de, Uzunçiftlik, Köseköy. Sarımeşe, Acısu, Maşukiye, Akmeşe, Arslanbey, Suadiye, Büyük Derbent, Eşme ve Uzuntarla yeni kurulacak Kartepe Belediyesine, Yeniköy, Karşıyaka, Yuvacık, Bahçecik, Yazlık ve Hisareyn ise yeni kurulacak Başiskele Belediyesi(ne bağlanacak. 

İzmit'te 2, Gebze'de 3 yeni ilçe belediyesi kurulacak. Saraybahçe, Bekirpaşa, Alikahya, Kuruçeşme ve Kullar, yeni kurulacak İzmit Belediyesi'ne bağlanacak. Karamürsel ilçesine bağlı Yalakdere, Kızderbent, Akçat, Dereköy belediyeleri kapatılırken. Ereğli Karamürsel'e bağlanacak. Gölcük Belediyesi'ne ise Ulaşlı, İhsaniye ve Değirmendere dahil olacak. Hereke ve Kirazlıyal beldeleri Körfez Belediyesi'ne bağlanacak. Derince ve Kandıra ilçeleri olduğu gibi kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 15:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?