6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Kocaeli adaylıktan çekildi

2017 yılında “Dünya Üniversiteler arası Yaz Olimpiyatları”nın Kocaeli'de yapılması için yapılan başvuru 20 milyon euroluk banka teminatı nedeniyle geri çekildi.

Mayıs ayında yapılan başvurunun ardından Kocaeli'nden bir heyet Çinin Szhenzen kentinde gerçekleşen olimpiyatları yerinde izlemiş ve lobi faaliyetlerinde bulunmuştu. Ancak FISU (Dünya Üniversiade Oyunları Federasyonu)’nun genel kongresinde alınan kararlar sonucu Kocaeli adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Elimize ulaşan sözleşme şartlarında yer alan bir madde konuyu yeniden ele almamıza neden olmuş ve Spor Bakanlığı ileyapılan müzakereler sonucunda adaylık süreciyle ilgili yeni bir sürece girilmiştir. Sözleşmede; 2017 Yaz olimpiyatları başvurusu için gerekli olan 20 Milyon Euro’nun (Yaklaşık 50 Trilyon) başvuru öncesinde “Banka Teminatı”yla garanti altına alınması ön şart olarak önümüze konulmuştur. Mevcut yasalarımıza göre bu rakamın banka teminatı olarak gösterilmesi imkan dahilinde görünmemektedir. Ayrıca Devletin sözünün teminat olarak algılanmaması ve bu taahhüdün ille de ekonomik bir bedelle yerine getirilmesi talebi; hem Spor Bakanlığı hem de kent yönetimi içinde yapılan görüşmeler neticesinde adaylıkla ilgili yeni bir kararın ortaya çıkmasına neden olmuştur. Hem yasal zorunluluklar hem de yatırılan teminatın karşılığında kentimize herhangi bir yatırımın yapılmayacak olması nedeniyle adaylık sürecinden çekilme kararı alınmıştır" denilerek adaylıktan çekilme süreci kamuoyu ile paylaşıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2011 Perşembe 15:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?