8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Kocaeli Akut birimi bina konusunda sorunla karşılaştı


Kocaeli Fuar Müdürlüğü, AKUT Kocaeli Birimi’ne fuar içinde tahsis ettiği binayı, Kocaeli Su Altı Sporları Kulübü ile ortak kullanılmasını istemesi üzerine, Akut Başkanı Nasuh Mahruki, İzmit’e geldi. Başkan Mahruki ve AKUT Kocaeli Birim Sorumlusu Erdem Akın, yer sorunu ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ndan yardım istedi. Virane durumda olan binaya maddi ve manevi katkılar koyduklarını, binayı başka kulüpler ile paylaşmak istemediklerini dile getiren AKUT Başkan Mahruki, "13 ay önce açılışını yaptığımız binaya yaklaşık 50 milyar lira para harcadık. Ancak Kocaeli Fuar Müdürlüğü’nden gelen telefonla, bu binayı Kocaeli Su Altı Sporları Kulübü ile ortaklaşa kullanmamız istendi. Gerekirse Akut Kocaeli Birimi’ni kapatırız. Kocaeli Fuarı’ndaki yer için sözleşme imzalamak istiyoruz. Sürekli yer problemleri ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Bu şekilde verimli çalışamayız" şeklinde konuştu.
AKUT’un önemli bir birim olduğunu ve kendilerine her konuda yardımcı olacaklarını dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Yer konusunda endişe etmeyin. AKUT faydalı çalışmalarını sürdürdüğü sürece yardımcı oluruz. Yeter ki kurum daha köklü bir hale gelsin. Yer için sözleşme yapmak sorun değil" diyerek yardım sözü verdi.
AKUT Kocaeli Birimi, muhtemel bir İstanbul depreminde, merkez konumunda olacak. Muhtemel bir İstanbul depremi için hazırlıklarını sürdüren AKUT, Kocaeli Birimi’ni depremde üs olarak kullanacağını açıkladı. AKUT Kocaeli Birim Sorumlusu Akın, "Kocaeli Birimi olası bir İstanbul depreminde üs halini alacak. İstanbul depremine, ilk olarak buradan helikopterle 15 kişilik bir ekip gönderilecek. Ekip, yıkımların çok olduğu alanları önceden tespit edecek ve arkalarından 150 kişilik ikinci bir ekip, 5-6 saat içerisinde tam teçhizatlı hazırlanarak, deprem bölgesine ulaşacak. Ayrıca Antalya, Bingöl, Ankara ve Marmaris birimlerinden yola çıkan ekiplerimiz de Kocaeli’nde toplanacak. AKUT olarak, olası bir İstanbul depremine hazırlanıyoruz" dedi.
KOCAELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 14:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?