2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli deprem tedbirlerini artırıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, depreme karşı tedbirlerini artırıyor. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TUBİTAK-MAM ile ortaklaşa yürüttüğü Kocaeli İli İçin Zemin Sınıflaması ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi çalışmalarını hızla sürdürüyor. Proje kapsamında Kocaeli'nin deprem şiddet haritası çıkarılacak. Şehrin önemli bölgelerine yerleştirilen deprem ölçer cihazları sayesinde TÜBİTAK'ın yapmış olduğu harita güncellenecek. Bununla birlikte Kocaeli'nin zeminindeki hareketler incelenecek ve en çok hangi bölgelerin hasar göreceği tespit edilerek, daha önceden tedbir alma imkanı doğacak. 

Daha önce İZAYDAŞ ve Yuvacık Barajı'na deprem ölçer cihazları yerleştiren Büyükşehir Belediyesi Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü, 3. cihazı Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önüne monte etti. Cihazın kurulması aşamasında Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesi Başkanlığı'ndan Turgay Kuru ve Ercüment Tengilimoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Zemin Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü Müdürü Mustafa Cevher, Jeofizik Mühendisi Mehmet Sancılı hazır bulundu. 

Cihaz hakkında yetkililer tarafından bilgilendirilen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Erkan Ayan, "Bu çalışmalar Kocaeli'nin geleceği açısından son derece önemlidir. Depremle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Halkımızın geleceğine yönelik son derece hassas bir çalışma yürüten Zemin Deprem İnceleme Müdürlüğü çalışanlarını kutluyorum" dedi. 

İvme ölçer cihazı adı verilen bu cihazları, önümüzdeki günlerde şehrin stratejik noktalarına monte edeceklerini belirten yetkililer, cihaz sayısını 30'a çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Binaların çatısına ve zeminine yerleştirilen ivme ölçer cihazları sayesinde, binalardan alınacak kayıtlarlar incelenerek, binaların hangi kısmında hasar oluşabileceği önceden tespit edilip, bina için gerekli tedbirler alınabilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2008 Cuma 16:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?