2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli Devlet Hastanesi'nde yenilikler

Kocaeli Devlet Hastanesi'nde yenilikler sürerken, laboratuvara yeni alınan biyokimya cihazının hizmete girmesinden önce laboratuvarda tadilat başlatıldı. 

Hastane acilinde bulunan laboratuvarın tam kapasite çalışması amacıyla tadilat başlatıldı. Hastane yönetimi tarafından yeni alınan son teknoloji ürünü biyokimya cihazı hastaneye getirilirken, yeni cihazın devreye alınmasıyla laboratuvar tam kapasite hastalara hizmet verecek. 150 bin dolar değerinde olan biyokimya cihazı malzeme ve suları hastane yönetimi tarafından satın alındığı için ücretsiz olarak özel bir firma tarafından hastaneye verildi. Laboratuvarda tadilat çalışması hızla devam ederken, cihazın devreye girmesiyle laboratuvar tam kapasite hizmet vermeye başlayacak. 

Laboratuvarın kapasitesinin 3-4 kat artırılması hedeflenirken, daha önce acil hastaları ve yatan hastalardan oluşan 200 civarında hastaya hizmet veriliyordu. Yeni cihazın devreye girmesiyle günde 3 bin hastaya hizmet verilmesi hedefleniyor.
Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekimi Şenol Ergüney, "Önce servislerimizi son teknoloji ile donattık. Bugün tetkik bölümlerimiz yeniden düzenliyoruzediyoruz. Yakında bir tır dolusu yeni malzeme gelecek. Örnek bir hastane olacağız " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 16:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?