30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kocaeli Fuarı yaza hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kültür Sanat ve Eğlence Festivali olarak bu yıl 41. kez kapılarını açacak olan fuar sahasında çalışmalara başladı. 

Büyükşehir Belediyesi, sanayiden ayrılarak iki yıl önce kültür ve eğlence festivaline dönüştürdüğü Kocaeli Fuarı'nda bu yıl daha büyük organizasyonlara imza atacak. Fuar sahası içinde başlatılan hazırlıklar hummalı bir şekilde devam ederken, bu yıl gerçek anlamda festivale dönüşecek bir sezon yaşanması hedefleniyor. Sanatçılarla görüşmeler yapılırken, vatandaşların tercihleri de dikkate alınıyor. Çocukların eğlence alanı olan lunapark alanı bu yıl tam bir Disneyland olacak. Lunapark alanı yaklaşık 6 bin metre kare daha büyütülerek, yeni oyun araçları ile zenginleştiriliyor. Lunapark alanı 20 bin metre karelik bir alanda tüm Kocaelililerin gerçek anlamda eğlencesi olacak. Minikler, bu yıl daha çok eğlence imkanı bulacak. Lunapark içinde ayrıca 10 metre yüksekliğinde şelale yer alacak. 

Ünlü sanatçılarının sahne aldığı Güneş Sahnesi yeniden düzenlendi. Güneş Sahnesi 40 metre kare büyütülerek toplam 130 metre kareye ulaştı. Sahnenin gerekli ışık ve ses düzeni için gerekli olan tüm altyapı çalışması tamamlandı. Sahnenin yönü de batı tarafına doğru değiştirildi. Fuar alanı içinde barakalarda vatandaşa fastfood hizmeti veren tüm yerler yıkıldı. Yerlerine modern fastfoodlar yapıldı. Fuar Müdürlüğü'nün bulunduğu yerin karşısına ve Güneş Sahnesi yolu üzerine 13 adet yeni kapalı standlar yapıldı. 

Modern bir çarşı görünümüne kavuşacak olan standlarda vatandaşlar rahat bir ortamda alış-veriş yapabilecek. Fuar alanı içinde güvenliğine büyük önem veren Fuar yönetimi, 1. kapı girişi karşısında bulunan PTT'nin bulunduğu standı da polis kontrol noktası olarak hazırlıyor. Fuar yönetimi bu yıl basın mensupları içinde Güneş Sahnesi'nin hemen arkasına mükemmel bir basın merkezi oluşturuyor. Fuar alanı içinin yeşillendirilmesine büyük önem verilirken, dere yolu kenarı 300 ağaç dikilerek, ağaçlandırıldı. Fuar alanı içinde yer alan spor kompleksleri de yenilenirken, bu yıl fuar gerçek anlamda vatandaşların huzur içinde bir festival havasında eğlenmesini sağlamak amacıyla kapılarını açmaya hazırlanıyor. 

Fuar 15 Haziran ile 9 Eylül tarihleri arasında açık kalacak.

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 13:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sena gül IP: 85.108.195.xxx Tarih : 30.03.2007 14:50:07
Kocaelinde-BEN-depremden önce yaşamış insanım çok özledim fuar açılınca belki bahane olurda özlemimi gideririm.Kocaeli ni çok seviyorum