9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli:İşçiler kendilerini ağaça zincirledi


Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice’nin geçtiğimiz günlerde temizlik birimini özelleştirerek işçi kıyımına başladığını öne süren işçiler ve işçilerin bağlı bulunduğu Genel-İş Sendikası yöneticileri, İzmit merkezde gerçekleştirdikleri eylemde, kendilerini çınar ağaçlarına zincirledi.

Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gürol Güçlü, belediye başkanının temizlik birimini peşkeş çektiğini ileri sürerek, "Belediyede işsizlik terörü estirilmektedir.

Son olarak temizlik bölümünde çalışan 160 arkadaşımız, kapının önüne konmak üzeredir. Belediyeden alacaklarımız olmasına rağmen, yıllık masrafı 3 trilyon lirayı bulan özel temizlik harcaması, bizlere haksızlık yapıldığının göstergesidir. Her birimizin 9 milyar liraya yakın alacağı bulunmaktadır. Başkan, birilerine peşkeş çekmek için temizlik birimini kullanmaktadır. Kamuoyunun desteğiyle bu haksızlığa son vermek için eylemlerimize başlıyoruz. İlk olarak asırlık çınar ağaçlarına kendimizi zincirle bağlayarak, herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. Güçlü’nün yaptığı açıklamaya, işçiler de başkan aleyhine sloganlar atarak destek verdi.


Bu arada belediye binası önünde eylem yapan mesai arkadaşlarına destek vermek isteyen Aydın Keskin isimli işçi ise, belediye binasının çatısına pankart asmak isteyince herkesi korkuttu. "Özelleştir-me" yazılı pankartı asmak için çatıya çıkan ve tehlikeli hareketler yapan Keskin, mesai arkadaşlarının uyarıları sonucu çatıdan indirildi. İşçilerin başlattığı zincir eylemi, olaysız bir şekilde sona erdi.

KOCAELİ (İHA) -
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2004 Cuma 12:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?