3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Kocaeli itfaiyesi Türkiye'yi temsil edecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, Bulgaristan’da yapılacak olan uluslararası yangın tatbikatında Türkiye’yi temsil edecek.

Dün sabah erken saatlerde Bulgaristan’a hareket eden ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu uğurladı.

Ülkelerarası bir gösteri niteliği taşıyan yangın tatbikatına çok sayıda ülkenin katıldığı belirtildi. Türkiye’yi temsilen Bulgaristan’a gönderilen Kocaeli İtfaiye ekibinin başında İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan bulunacak.

Uğurlama öncesi Bulgaristan’daki tatbikat hakkında bilgi veren Pehlivan, "İki yıl önce sanayi yangınları tatbikatı için giden itfaiyemiz, bu yıl ise Kırcaali bölgesinde orman yangını tatbikatına katılacak. Tatbikata 4 araç ile gidecek olan ekibimiz içerisinde 4 gönüllü itfaiyecinin yanısıra 6 itfaiye personeli bulunuyor. Kırcaali’de 3 gün sürecek olan tatbikata, Türkiye ile birlikte Çekoslovakya, Rusya ve Akdeniz ülkeleri itfaiyecileri katılacak" dedi.

23 Nisan Cumartesi günü geri dönecek olan İtfaiyecileri uğurlayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Birleşmiş Milletlerin organize ettiği bir çok ülkenin katılacağı tatbikata Türkiye’yi temsilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin çağrılması bizim için onur verici. İtfaiyecilerimizin Bulgaristan’da yapılacak tatbikatta ülkemizi çok iyi temsil edeceklerine inanıyor ve kendilerine güveniyorum. Bu tür tatbikatlar hiç kimsenin olmasını istemediği olası afetlerde profesyonelce organize olmak ve başka kuruluşlarla ortak çalışma için çok önemli" şeklinde konuştu.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 21:57:05
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 10:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?