5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kocaeli lale festivali ile coştu

KOCAELİ'NDE LALE FESTİVALİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tertiplediği 3. Lale Festivali'ne binlerce vatandaş katıldı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oldu. Sabah erken saatlerde başlayan etkinlikler gece geç saatlere kadar devam etti.

Sekapark alanında düzenlenen festivalde en fazla ilgiyi en güzel lale yarışması gördü. Vatandaşlar tarafından yetiştirilen 241 lale yarıştı. Dereceye girenler uzman jüri tarafından belirlendi. Birinciliği Leyla Özlem Çağlayan, ikinciliği Beyza Sert, üçüncülüğü Tacettin Karabulut, dördüncülüğü Mine Ayaz, beşinciliği ise Fahri Vural aldı. Yarışmada ayrıca 60 kişiye de mansiyon ödülü verildi. Yarımada birinciye Bin 200 TL, ikinciye 800 TL, üçüncüye 600, dördüncüye 400 TL, beşinciye ise 300 TL verildi.

Sekapark'ta düzenlenen Lale Festivali'ne ilgi büyük oldu. Havanın da güneşli olmasını fırsat bilen vatandaşlar çoluk çocuk Sekapark'a akın etti. Amatör grup seslendirdikleri parçalarla halkı coşturdu. Ayrıca en güzel ses yarışması gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi alana çok sayıda oyun grubu yerleştirdi. Sabahın erken saatlerinde anne ve babaları ile festival alanı olan Sekapark'a gelen minikler gün boyunca doyasıya eğlendi. Çocukların rahatça ve ücretsiz şekilde eğlenebileceği tırmanma duvarları, mini futbol sahası, sumo güreş alanı, şişme kaydıraklar gibi çok sayıda oyun grubu yerleştirildi.

Sabah saat 09.00 da başlayan 3. Lale Festivali gece geç saatlere kadar devam etti. Kocaeli'nin her bir yanından Sekapark'a gelen vatandaşlar güneşli havanın tadını doyasıya çıkardı. Çok sayıda faaliyetin yapıldığı festivalin sonunda YGS'ye girecek öğrenciler için Emre Aydın konser verdi.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl il geneline 3 milyon lale dikti. Sonbaharda dikilen laleler şehri adeta bir çiçek bahçesine çevirdi. Geçen yıldan kalan 2 milyon lale ile birlikte toplam 3 milyon lale soğanının şehrin çeşitli noktalarına dikimi Büyükşehir Belediyesi'ne toplam 160 bin TL'ye mal oldu.

KOCAELİ'NDE LALE FESTİVALİ
KOCAELİ'NDE LALE FESTİVALİ
KOCAELİ'NDE LALE FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 13:26:04
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 13:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?