6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Kocaeli ne kadar vergi ödüyor?

KOCAELİ 73 İLİN ÖDEDİĞİ KADAR VERGİ ÖDÜYOR

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 2 bin 200 kayıtlı sanayicisi olan Kocaeli’nin 73 ilin ödediği vergi kadar vergi ödediğini söyledi. Zeytinoğlu, “Kişi başına en yüksek vergiyi 18 bin TL ile Kocaelililer ödüyor” dedi.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli'de 155'i yabancı olmak üzere KSO’ya kayıtlı 2 bin 200 sanayi kuruluşu bulunduğunu söyledi. Zeytinoğlu, “Türkiye’nin en büyük 500 büyük sanayi kuruluşu içerisinde yer alan 82 firma Kocaeli bölgesinde konumlanıyor. Kocaeli’nin toplam vergi gelirlerine katkısı yüzde 15’dir. Ödediğimiz vergi 73 ilin ödediği vergiye eşit. Kişi başına en yüksek vergiyi biz ödüyoruz. Kocaeli’nde kişi başına düşen yıllık vergi tutarı 18 bin TL. Kişi başı milli gelir il bazında açıklanmadığı için bu veri bizim için önemli bir göstergedir” dedi.

“Enerjide dışa bağımlı olmamız bizim için büyük handikaptır. Türkiye enerjisinin yüzde 75’ini ithalatla karşılıyor” diyen Zeytinoğlu, “Yüksek enerji maliyetleri sektörlerimizde üretimi daha da maliyetli hale getirmektedir. Rekabet ettiğimiz ülkelerle özellikle de AB ülkelerine göre neredeyse en pahalı elektriği ve en pahalı suyu kullanıyoruz” diye konuştu.

Zeytinoğlu, Türkiye’deki elektrik fiyatlarının, rekabet ettiği ülkelere göre çok yüksek olduğunu bunun girdi maliyetlerini artırdığını ifade eden Zeytinoğlu, enerji, iş gücü ve finansman maliyetleri, rekabet edilen ülkelerle eşit düzeylere çekildiği takdirde, girdi maliyetlerinin azalacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2011 Salı 16:44:05
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 00:37:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?