5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kocaeli örnek oldu

SİGARASIZ HAYATA VERİLEN DESTEKTE KOCAELİ ÖRNEK İL

Sigara ve Sağlık Ulusal Konseyi (SSUK) tarafından sigarasız hayata destek için düzenlenen etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşşekkür plaketi verildi.

Valilik 100. yıl toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Kocaeli Valisi Gökhan Sözen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Komsuoğlu katıldı. Toplantıda, SSUK Türkiye genelinde yürütülen kapalı alanlarda sigara içilmemesi ve sigara alışkanlığının önlenmesine yönelik çalışmalarının Kocaeli'ndeki sonuçlarını açıkladı. SSUK Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, ''Kocaeli'nde üniversite, valilik, büyükşehir ve ilgili kurumlara bu kadar uyum içinde çalıştıkları için teşekkür ediyoruz. Kocaeli, bu konuda Türkiye'ye örnek hale geldi" dedi.

Dağlı, sigaradan içenler kadar yanlarında bulunanların da etkilediği, bu yüzden kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklandığı hatırlatıldı. Toplantıda, ''Sen de bırakabilirsin Kocaeli'' kampanyasının büyük başarı elde ettiği vurgulandı. Toplantının sonunda Başkan Karaosmanoğlu, Vali Sözer, Rektör Komsuoğlu'na plaket takdim edildi. Karaosmanoğlu'na üstün sorumluluk anlayışıyla sosyal sorumluluk projesine verdiği katkılar dolayısıyla takdir belgesi ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Öte yandan kampanyanın maskotuna bir isim verilmesi için başlatılan çalışmanın sonucu da açıklandı. Buna göre maskota "Bay Nefes" adı verildi.

SİGARASIZ HAYATA VERİLEN DESTEKTE KOCAELİ ÖRNEK İL
İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2010 Perşembe 15:23:00
Güncelleme :11 Şubat 2010 Perşembe 15:41:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?