9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli polisinden uyuşturucuya geçit yok

Kocaeli’nde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Büro ekiplerinin 2003 yılında yaptıkları çalışmalar neticesinde 36 kilogram eroin ile 27 kilogram esrar maddesinin ele geçirildiği açıklandı.

Özellikle uyuşturucu satıcılarının gençleri kıskacı altına almaya çalıştıklarını söyleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Ahmet Can, "Geçtiğimiz yıl Kocaeli genelinde gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda 36 kilogram eroin, 27 kilogram esrar ve bin 824 kök dişi hintkeneviri geçirdik. Uyuşturucu madde satan ya da üreten 127 kişi adli mercilere sevk edildi. Çalışmalarımız sadece suçluları yakalamaya yönelik değil. Gerek ben, gerekse ekip arkadaşlarımız ilimiz genelindeki değişik okullara giderek uyuşturucu maddelerin zararlarını anlatıyoruz. Öğrencilerimizi dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Suçluyu yakalamak ne kadar görevimiz ise suçu önlemek de o kadar görevimizdir. Ama burada en büyük görev anne ve babalara düşüyor. Çocukların mutlaka arkadaş çevresine dikkat edilmeli, onlarla yakından ilgilenilmelidir. Uyuşturucu madde bağımlısı çocuklar başarılı olamazlar. Eğer sizlerden fazla para istiyor, agresif davranışlarda bulunuyor ve içine kapanık bir ruh haline bürünüyorsa uyuşturucu kullanıyor olabilir. Eğer çocuklarınızın uyuşturucu madde bağımlısı olmasını istemiyorsanız onları uygun olmayan kafelerden ve yaşantısı düzgün olmayan arkadaş çevresinden uzak tutun" dedi.

Ahmet Can ayrıca, Kocaeli genelinde 2002 yılında 3 kilogram eroin, 59 kilogram esrar, 8 bin 811 kök dişi hintkeneviri, 8 bin 407 adet metodon hap ele geçirildiğini ve olaylarla ilgili olarak 206 kişinin yakalandığını sözlerine ekledi.

KOCAELİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2004 Cumartesi 15:12:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?