5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Kocaeli sele teslim

KOCAELİ'NDE SEL

Kocaeli'nde iki gündür etkili olan sağanak yağış hayatı felç ederken, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.

Özellikle Gölcük ilçesinde etkili olan yağış sonrası dereler taştı. Hisareyn, İhsaniye ve Yazlık beldelerinde evler ve iş yerleri sular altında kaldı. Bölgede çok sayıda araç da sulara gömüldü. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar önce kepçelerle, sonra zodyak botlarla kurtarıldı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, akşamdan beri devam eden yağış sebebiyle çok sayıda evi su bastığını belirterek, "Hisareyn, Yazlık ve İhsaniye Dereleri taştı. Bazı vatandaşlarımız evlerinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri onları kurtardı. Çok şükür can kaybı yok. Maddi hasar meydana geldi" dedi.

D 130 karayolunun Başiskele ve Gölcük arasında kalan kısmı tamamen sular altında kalırken, trafik zaman zaman tek şeritten kontrollü olarak veriliyor. Bölgede bulunan pek çok tarım arazisi sular altında kalırken, bir araç muayene istasyonunu da sel suları kapladı. Kandıra ilçesinde de Namazgah Deresi'nin taşmasıyla çok sayıda iş yeri ve evi su bastı. Kartepe ilçesinde kamyonu ile dereye uçan bir sürücünün ise sivil savunma ekipleri tarafından arandığı öğrenildi.

Öte yandan, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, il genelinde 29 Ekim törenlerini iptal etti.

KOCAELİ'NDE SEL
KOCAELİ'NDE SEL
KOCAELİ'NDE SEL
KOCAELİ'NDE SEL
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 11:09:04
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 12:45:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?