2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli Üniversitesi'nde türban yasağı

Kocaeli Üniversitesi'nde türban yasağı bugün de devam ederken, rektörlük tarafından üniversitenin kapısına eski uygulamanın devam ettiğine ilişkin bir yazı asıldı. 

Türban yasağını ilk kaldıran üniversitelerden biri olan Kocaeli Üniversitesi'nde kısa süren türban serbestliğinin ardından başlatılan yasak bugün de sürdü. YÖK tarafından yasağın sona erdiğine ilişkin yazının üniversite rektörlerine gönderilmesinin ardından Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu'nun talimatıyla üniversitenin kapısına yasağın devam ettiğine ilişkin bir yazı asıldı. Rektörlük imzası taşıyan yazıda, "Yükseköğretim yasasında uygulamaya yönelik bir değişiklik yapılmadığından ve sürecin halen devam etmesi nedeniyle üniversiteye girişte kılık kıyafetle ilgili olarak eski uygulamaya devam edilmektir" denildi. 

Sabah erken saatlerde arkadaşlarıyla birlikte gelen türbanlı öğrencilerin, güvenlik görevlileri tarafından kapıda çevrilerek türbanlarını çıkarmaları istendi. Kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan türbanlı öğrenciler, kendilerine ayrılan özel kabinde türbanlarını çıkardıktan sonra üniversite kapısından içeri girebildiler. Türbanlı öğrenciler, yaşadıkları şokun ardından "Biz içeri alınmayı beklerdik. Neden böyle yapılıyor? Biz türbanla gireceğimizi bilerek geldik. Bu olaya bir anlam veremiyoruz" dediler. Bazı öğrenciler ise konuşmaktan kaçındı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 12:35:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?