8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Kocaeli:Yazıcıoğlu su kayağı gösterisiyle anıldı

Kocaeli Sapanca Su Kayağı Kulübü tarafından Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu anısına, "1. Vali Yazıcıoğlu Su Kayağı Yarışları" düzenlendi.
Sapanca Gölü’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, eşi Meryem ile kızı, damadı ve torununun yanı sıra, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Vali Vekili Metin Yahşi, Kocaeli Sapanca Su Kayağı Spor Kulübü Başkanı Sait Yavuz ve davetliler katıldı.
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, su kayağı ve rafting yapmanın her babayiğidin harcı olmadığını belirterek, "Recep Yazıcıoğlu tüm idari hayatında yorumlarıyla, uygulamalarıyla hem yaşadığı yıllarda, hem de bundan sonraki yıllarda bütün idarecilere örnek olmuş ve olmaya devam edecek mümtaz bir şahsiyettir. Aslında bizim bu tür insanlara idarede ihtiyacımız vardır. Sadece elinde yazılı olanlara birebir bağlı kalarak halkı, çevreyi, dünyayı ikinci üçüncü plana atmanın doğru bir anlayış olmadığını bilerek, halkıyla arasındaki sevgi köprüsünü en yüksekten kurmuş olmak, ona büyük büyük vali olma sıfatını kazandırmıştır. Rafting yapmak her babayiğidin harcı değildir, ama o ülkemizin güzelliklerine insanların dikkatini çekme konusunda hamiyetli çalışmalar yapmıştır." dedi.
30 sporcunun katıldığı yarışlar; Slalom, Waekboard ve Barefoot dallarında yapıldı. Törende ayrıca Bakan Pepe, Merhum Vali Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’na plaket hediye etti.
Bakan Pepe, daha sonra incelemerde bulunmak üzere Kartepe Kayak Tesisleri’ne gitti. Bakan Pepe, burada yaptığı konuşmada, "Kocaeli ve Sakarya, bütün güzellikleri bağrında taşıyor. Herkesin aklına Kocaeli denince fabrika geliyor. Yatırım yapan insanlar ülkemizi seven insanlardır. Biz hükümet olarak yatırımcıya arsa tahsisi yapıyoruz. Vergi kolaylığı gibi birçok şey getiriyoruz. Bizim bölgenin insanlarının sportif faaliyetlere, kültürel faaliyetlere ihtiyacı vardır. Bunlarda merkez olmalıyız. Biz destek vereceğiz. Devlet sözünün arkasında durur." diye konuştu. Pepe, Kartepe’nin Uludağ ve Kartalkaya ile yarışır hale gelmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kocaeli-iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 12:51:40
Güncelleme :2 Ağustos 2004 Pazartesi 15:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?