6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

Kocaeli yeşil bir kent olacak

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU,

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiği Yuvacık Barajı havzasını dolaştı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yuvacık Barajı havzasındaki ağaçlandırma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Büyükşehir’in Park ve Bahçeler ekipleri, baraj havzasındaki hummalı çalışmalarıyla on binlerce fidanı toprakla buluşturdu. Büyükşehir Belediyesi, hem Yuvacık Barajı havzasındaki toprak kaymalarını önlemek, hem kentin nefes alacağı yeni alanlar oluşturmak, hem de Başkan Karaosmanoğlu’nun Kocaeli’nin yeşil bir kent olması hedefi doğrultusunda aralıksız çalışıyor. Başkan Karaosmanoğlu da, baraj havzasındaki çalışmaları sık sık yerinde denetliyor.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ile birlikte Yuvacık Barajı havzasında ağaçlandırma yapılan alanları dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu’na ağaçlandırma çalışmalarında sona gelindiği, hedeflenen 100 bin ağaçtan yaklaşık yüzde 95’lik bölümünün dikildiği bilgisi verildi. Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ben yeşili ve doğayı çok seven bir belediye başkanıyım. Göreve geldiğimizde Kocaeli gri bir kentti. Yaptığımız çalışmalarla şehrin rengi yeşile dönmeye başladı, kentin yüzü güldü. Göreve geldiğimiz günden bu yana milyonlarca ağacı toprakla buluşturduk. Bu yıl için hedeflediğimiz 1,5 milyon ağacın büyük bölümü ekiplerimiz tarafından Kocaeli’nin hemen her köşesine dikildi. Yuvacık Barajı havzasında da 100 bin olan fidan dikimi hedefimizi yakalamak üzereyiz’’ açıklamasını yaptı.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU,
BAŞKAN KARAOSMANOĞLU,
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 14:57:00
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 15:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?