3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Kocaeli'de 23 Nisan coşkusu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde başlatılan etkinlikler tüm hızıyla sürüyor.

18 Nisan tarihinde start alan etkinlikler nedeniyle SDKM’yi her gün yaklaşık 1500 öğrenci ziyaret ediyor. Etkinlikler sonuna kadar 15 bin çocuğun tiyatroyla buluşturulması çerçevesinde her gün iki çocuk oyunu sahnelenirken, ayrıca 24 Nisan tarihine kadar açık olan Çocuk Kitapları Fuarı da çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor.

18 Nisan tarihinde açılan ve yaklaşık 500 adet kitabın SDKM fuayesinde sergilendiği Çocuk Kitapları Fuarı’nı önceki gün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da ziyaret etti. “Hoşu’nun Utancı” adlı çocuk oyununu 500 öğrenci ile seyreden Başkan Karaosmanoğlu oyun öncesinde fuarı gezerek kitapları inceledi ve yayın evi yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Karaosmanoğlu, ayrıca yine fuayede yer alan ve Konservatuar Müdürlüğü Plastik Sanatlar Eğitim Merkezi Resim Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Bizim Bayramız” adlı sergiyi de gezdi.

YALVAÇ ABİ’YE BÜYÜK İLGİ

Öte yandan 23 Nisan etkinlikleri kapsamında SDKM’de düzenlenecek olan söyleşilerin ilki de dün gerçekleştirildi. Çocuk okurların yakından tanıdığı Yalvaç Ural, “Günümüzde Çocuk ve Televizyon, Dergi Oyuncak Üçlemesi” adlı söyleşisiyle 550 öğrenciye seslenme imkanı buldu. Söyleşi öncesinde Konservatuar Müdürlüğü Bale öğrencileri de “Hababam Sınıfı” adlı oyunla Yalvaç Ural söyleşiye renk kattı.

Çocukların yoğun sevgi gösterisi eşliğinde sahneye gelen Yalvaç Ural, “Sizin için İstanbul’dan uçarak geldim. Hepinizin çocuk bayramı kutlu olsun” dedi. Klasik söyleşi anlayışının dışında interaktif bir sunumla çocuklara seslenen Yalvaç Ural, televizyonun çocuklar tarafından gerçek anlamıyla izlenmediğine dikkat çekti ve “Televizyonda verilen bilgileri göz ardı etmeden bir şeyler öğrenmek için seyretmeniz gerekir” mesajını verdi.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 18:42:08
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 10:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze ergül IP: 78.174.245.xxx Tarih : 23.04.2008 10:21:57

23 NİSAN'a her çocuk neşe ile katılsın