2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'de cinayet davası

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde geçen yıl 2 kişinin öldürüldüğü ve 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili davasının ilk duruşması yapıldı. 

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu bulunan sanıklar Selim Ş., Sadık Ş., Oğuzhan Ş. ile avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak tutuklu sanık Selim Ş. dinlendi. Cinayeti ve olay gününü anlatan Selim Ş., "İbrahim Ç. kayınpederim olur. Ben onun kızı Seda ile evliyim. Çalışmak için hep birlikte İsmet A.'ya ait ormanlık alana geldik. Olay günü ilk olarak kayınpederim İbrahim Ç. alkollü olarak kaldığımız çadırların oraya geldi. Sürekli olarak küfrediyordu, daha sonra bana küfretmeye başladı. Ancak ben ilk olarak karşılık vermedim. Ama daha sonra ben de karşılık verince çadırdan elinde bıçakla birlikte çıktı. Onu öyle görünce ben de bir elime bıçak, diğer elime de odun alıp çıktım. İbrahim Ç.'ye odunla vurdum. Daha sonra Ali T. gelerek beni ilk önce yere yatırdı ve daha sonra vurmaya başladı. Bu sırada ben de yanımda bulunan bıçakla ona birkaç kez vurdum. Ellerim boşalınca da kayınpederimle tekrar kavga etmeye başladık. Bu sırada sinirlerime hakim olamadım. Diğer kardeşim Sadık ise kaynanam Gülizar'ı tutarak silah getirmesini engelledi. Ben kimseyi öldürmek istemedim ama olayda çok korktum ve beni öldüreceklerini zannettim. Olay bu şekilde gelişti" dedi. 

Sadık Ş. ise, "Olay günü İbrahim Ç. gelerek küfretmeye başladı. Daha sonra ağabeyimle kavga ettiler. Ben Ali T.'nin ağabeyimi yere yatırıp dövdüğünü görünce ona sopayla vurdum. Benim başka şekilde bir şey yapmam söz konusu değil, bıçak da kullanmadım" diye konuştu. 

Duruşmada dinlenen son kardeş Oğuzhan Ş. ise, "Ben kavgayı duyup çıktım. Ben ağabeyimin kaynanası Güluizar'ı silah getirmemesi için tutuyordum. Sadece Gülizar'a birkaç kez tokat vurdum. Ancak Süleyman İ. bana kazmayla vurdu ve kolum kırıldı. Daha sonra Gülizar'ın bana doğru sopayla geldiğini görünce çadıra kaçıp, kendimi korudum. Daha sonra hiçbir şey görmedim" şeklinde konuştu. 

Üç kardeşin ifadelerinin ardından mahkeme heyeti Köyceğiz, Pozantı ve Gölcük adliyelerine tanıkların gelecek duruşmada hazır olmaları için yazı yazılmasına, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi. 

Geçtiğimiz yıl Gölcük'te ormanlık alan içerisinde iki aile arasında meydana gelen kavgada İbrahim Ç., Ali T. öldürülmüş Gülizar Ç. ise yaralanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2008 Salı 17:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?