30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kocaeli'de 'Deprem Sempozyumu'

Kocaeli Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Deprem Sempozyumu' 22-24 Ekim tarihleri arasında Kocaeli'de yapılacak. 

Sempozyum ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. Sempozyum ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, "Depremi yaşadığımız gibi tüm yönlerini Kocaeli'de tartışmak istedik. Ayrıca unutulmaya yüz tutan bir gerçeği tekrar hatırlatmak ve altını kalın çizgilerle kamuoyunun gündemine taşımak istedik. Dünyada ilk defa depremin tüm yönlerinin ele alındığı farklı farklı uzmanlık alanlarına sahip ancak depremi ilgilendiren konuların birlikte tartışıldığı bir bilgi aktarma ve tartışma ortamı oluşturarak, depremin etkilerini en aza indirmeyi ve toplumun depreme karşı bilinçlendirmeyi hedeflemekteyiz. Sempozyumun sürdüğü 3 gün boyunca 11 ayrı meslekten yurt içi ve yurt dışından 650 araştırmacı katılacaktır"dedi. 

Toplantıda bir konuşma yapan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara olası İstanbul depremi ile ilgili bilgiler verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 13:58:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erhan BARIŞ IP: 88.240.54.xxx Tarih : 21.10.2007 21:40:12

2 senede bir düzenlenen deprem sempozyumunun insanların deprem gerçeğini unutmaması ve deprem hakkında bilinçlendirilmesi bakımından çok faydalı olduğunu belirtmek isterim. Bu sempozyumda katkısı olan herkesi canı gönülden kutluyorum.