2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'de doğa yürüyüşleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, ZEDOSK, TEMA ve İl Çevre Orman Müdürlüğü ile doğa yürüyüşleri başlattı. 

Her ay düzenli olarak yapılması planlanan yürüyüşün ilki İzmit'e bağlı Pazarçayı Köyü'de bulunan geyik koruma alanında gerçekleştirildi. Katılımcılar doğal ve yaban hayatın korunması amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından araziye salınan "kızıl geyikleri" görme imkanı buldu. TEMA Vakfı, Kocaeli Üniversitesi, ZEDOSK ve İl Çevre Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen doğa yürüyüşlerine Büyükşehir Başkan Danışmanı Nermin Tol, Doğal Hayatı Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alkan, ZEDOSK temsilcisi Mehmet Demir, Gölcük Piri Reis, Körfez Çelik Sanayi, Ahmet Taner Kışlalı ilköğretim okulları öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. 

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından araziye salınan geyikleri görme imkanı bulan yürüyüşçüler oldukça heyecanlandı. Nermin Tol, "Doğayı korumak, canlı türlerinin hayatını idame ettirmelerini sağlamak bütün insanlığın görevidir" dedi. 

ZEDOSK Temsilcisi Mehmet Demir ise ileride yapılacak etkinliklerde kullanılması gereken kılık kıyafetleri anlattı. DKMP Şube Müdürü Nevzat Algan da geyik koruma alanı hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleşen doğa yürüyüşleri ayda bir pazar günleri Kocaeli'nin farklı parkurlarında yapılacak. Ayrıca halka yönelik yürüyüşler de ayda üç kere pazar günleri Yuvacık Barajı etrafında gerçekleştirilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 13:03:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?