30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kocaeli'de eroin operasyonu

Kocaeli'de polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda 3 kilogram eroin ele geçirilirken, olayla ilgili 1 sağlık teknisyeni ile 1 PKK sempatizanı olduğu öğrenilen kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları istihbari çalışmalar neticesinde bazı şahısların Batman'dan İstanbul'a getirdikleri eroin maddesini piyasaya sürmek üzere müşteri aradıklarını tespit etti. Şahıslarla irtibata geçen polis, alıcı gibi davranarak şahısların ellerinde bulunan eroin maddesini satın almak istedi. 

Şahıslar sırt çantasındaki eroini alıcı rolündeki polislere Derince'de teslim ettikleri sırada operasyon düzenledi. Çantada yapılan aramada her biri 500 gramdan oluşan 6 paket ele geçirilirken, Suhap E. (40) ile Ebubekir D. (42) gözaltına alındı. Şahıslar sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Sorgulanan şahıslardan Suhap E.'nin Batman'da özel bir hastanede sağlık teknisyeni olarak çalıştığı ve dolandırıcılık suçundan sabıkalı olduğu, Ebubekir D.' nin ise "Terör Örgütü PKK'ya yardım, yataklık yapmak ve hırsızlık" suçlarından sabıkalı olduğu ortaya çıktı. 

Örgüt sempatizanı olan Ebubekir D.'nin söz konusu uyuşturucuyu örgüt adına, örgüte finansman sağlamak amacıyla satmaya çalıştığı ihtimali üzerinde duran polis soruşturmayı genişleterek sürdürüyor. 

Öte yandan eroinin toplam 3 bin kişiyi zehirleyebilecek miktarda olduğu ifade edilirken, Kocaeli'de uyuşturucuya darbe üstüne darbe vuran polis 2007 yılının ilk 9 ayında toplam 194 kilogram eroin maddesi ile 140 kilogram esrar maddesi ele geçirmeyi başardı. Yetkililer uyuşturucuya yönelik başlatılan amansız mücadelenin artarak devam edeceğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 16:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?