2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'de Lale Festivali

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kentin her köşesini süslediği laleler için Seka Parkı'nda festival düzenledi. 

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yol kenarlarına, parklara, kavşaklara, geçen yıl bir, bu yıl 2 milyon olmak üzere toplam 3 milyon lale dikerek, Kocaeli'nin renk cümbüşüne dönüşmesini sağladı. Kentin her köşesinde rengarenk açan lalelerin baharla birlikte getirdiği güzellik, festivalle bütünleştirildi. Vatandaşlar sabah saatlerinden itibaren Seka Parkı'na adeta akın etti. Ailece Seka Parkı'na gelen vatandaşlar, hem baharın gelişini kutladı, hem de deniz kenarında piknik yaptı.
Festival nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Aralık ayında vatandaşlara sattığı 150 bin lale arasında, en güzel lale yarışması düzenledi. 

Saksılarda 27 santimetrelik yükseklik şartı aranırken, bir saksıda en fazla 10 lale bulundurma şartına uyanlar, sabahın erken saatlerinde yarışmaya katılmak için Seka Parkı'na akın etti. Yetiştirdikleri çiçeklere güvenenler, çiçeklerini Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerine numara karşılığı teslim etti. Çiçekler, çiçek konusunda uzman ve ziraat mühendisi 14 kişilik jüri heyeti tarafından değerlendirmeye alındı. Yarışmaya 61 çiçek katılırken, 55 kişiye ödül verildi. Jüri üyeleri, getirilen laleleri titizlikle tek tek inceledi. Yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren 55 çiçek sahibine çeşitli ödüller verildi. Birinci seçilen çiçek sahibine bin YTL ödül verilirken, ikinci gelen 750 YTL, üçüncü gelen 500 YTL, dördüncü gelen 350 YTL, beşinci gelen ise 250 YTL ile ödüllendirildi. Lela sahipleri, yarışma süresinde oldukça heyecanlı anlar yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 18:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?