2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'de organ hırsızlığı iddiası

Kocaeli'de bir eve mutfak penceresinden giren şahıslar, ev sakinlerini uyutup 8 aylık bebeğin organlarını almak istedi. 

Edinilen bilgiye göre olay, Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı Tavşancıl beldesinde meydana geldi. Sazak ailesinin ikamet ettiği eve gece geç saatlerde mutfak penceresinden giren kimliği belirsiz şahıslar, evin oturma odasında uyuyan anne Türkan Sazak (29) ve kızı Duygu Sazak'ı spreyle etkisiz hale getirerek, yanlarında uyumakta olan 8 aylık Fazlı Sazak'ı alarak mutfağa getirdi. Mutfakta 8 aylık bebeğin organlarını bıçakla işaretleyen şahıslar, anne Türkan Sazak'ın bebeğin ağlama sesiyle uyanmasıyla evden kaçarak uzaklaştı. 

Anne Türkan Sazak, "Eşim evde olmadığı için televizyonu açıp salonda uyudum. Normalde en ufak bir seste uyanırım. Ama o gün sabaha kadar uyudum. Sabah ise oğlumun sesine uyandım. Kalkmaya gücüm yoktu. Güçlükle kalkıp sesi takip ettim. Oğlumu mutfakta çırılçıplak yatarken gördüm. Yanında bıçak, şırınga falan vardı. Hemen çocuklarımı alıp kaynımın evine gittim. Bizi nasıl bir maddeyle uyutmuşlar ki ben ve çocuklarım gün boyu kendimize gelemedik. Hayatımda bu kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Allah çocuğumu bana bağışladı" dedi. 

Olay sonrası Sazak ailesi, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen Fazlı bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 19:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?