2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'de Ulusal Bilim Kampı

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında Kocaeli Üniversitesi Fizik Bölümü tarafından düzenlenen 'Fiziksel Olayların Eğlenceli ve Görsel Sunumu' konulu Ulusal Fizik Bilim Kampı Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. 

Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen açılış törenine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Dirim, Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Elşen Veli, Körfez Fen Lisesi Müdürü Recep Bakır ve öğretim üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Elşen Veli etkinlikler hakkında kısa bilgiler vererek, fiziğin eğlenceli ve zevkli olduğunu uygulamalı etkinliklerle göstereceklerini ifade etti. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Yüksel Güney, günlük yaşantımızın bir parçası olan fiziğin zor olduğu ve sevilmediği yönünde bir kanı olduğunu, bu etkinlikle bu olumsuz kanıyı ortadan kaldırmak istediklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, ülkelerin geleceğinin temel bilimlerde olduğunu, mesleklerin birbiri ile karşılaştırılmasının doğru olmadığını belirterek, ülkelerin gelişmişlik kriterleri arasında hiç değişmeyen kriterin o ülkedeki doktoralı fizikçilerin sayısı olduğunu söyledi. 

Türkiye'de ilk kez Kocaeli Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Fizik Bilim Kampı, lise öğrencilerine fiziğin eğlenceli ve zevkli olduğunu hissettirmeyi, onların fiziğe olan merakını ve ilgisini arttırmayı amaçlıyor. 29 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında lise öğrencilerine, 6 - 11 Temmuz tarihleri arasında üniversite öğrencilerine yönelik olarak planlanan bilim kampında mekanik, akışkanlar mekaniği, elektrik ve manyetizma, titreşim ve dalgalar, termodinamik ve optik gibi fiziğin çeşitli dallarıyla ilgili eğlenceli görsel sunumlar ve uygulamalı çalışmalar ele alınacak. 

Kamp süresince güncel teknolojiler, eğlenceli sunumlar eşliğinde kullanılarak fizikteki son gelişmeler katılımcılara aktarılacak. Proje yürütücülüğünü Kocaeli Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Elşen Veli, proje danışmanlığını Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Yüksel Güney'in yürüttüğü kampa kontenjanın çok üzerinde başvuru oldu. Kontenjanlar dahilinde kampın lise öğrencilerine yönelik ilk kısmında Karadeniz, Akdeniz, Güney Doğu Anadolu, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgelerinden olmak üzere, Van'dan Balıkesir'e, Afyon'dan İstanbul'a 12 farklı ilden başarılı 32 lise öğrencisi katılıyor. 6 - 11 Temmuz tarihleri arasında üniversite öğrencilerine yönelik ikinci kısmında ise 19 farklı üniversiteden 30 lisans öğrencisi katılacak. 

Etkinlikler Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyeleri ve elemanları tarafından bölümün derslik ve laboratuarlarında gerçekleştirilecek. Kamp süresince Ford Otosan, TÜPRAŞ ve İZAYDAŞ fabrikalarına teknik gezi düzenlenecek, Sekapark, İzmit Kent Müzesi ve Gemi Müzesi gezilecek, ayrıca Körfez'de tekne turu düzenlenecek.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?