30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kocaeli'de uyuşturucu operasyonu

Kocaeli'de polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda bir kamyonet içinde 53 kilo gram esrar maddesi ele geçirilirken, 4 kişi yakalandı. 

Alınan bilgiye göre bir ihbar üzerine harekete geçen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri Tekirdağ'ın Babaeski ilçesinden Kocaeli'ye geldiği öğrenilen 41 R 3797 plakalı kamyoneti İzmit Kuruçeşme Serdar Mahallesi'nde durdurdu. Durdurulan kamyonetin kasasında yapılan aramada 50 kilo gram esrar maddesi ele geçirilirken, araçta bulunan şahıslar F.H. (53), O.P. (27), İ.P. (24) ve S.E. (26) yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların yapılan sorgusunun ardından S.E.'nin evinde yapılan aramada 3 kilo gram daha esrar maddesi ele geçirildi. Poliste sorguları süren şahıslardan O.P.'nin uyuşturucu ve hırsızlık gibi suçlardan toplam 8 sabıkasının olduğu, hırsızlık suçundan Marmaris polisi tarafından arandığı, S.E' nin ise hırsızlık ve SKM suçlardan 4 adet sabıkasının olduğu ortaya çıktı. Şahıslar sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye gönderilecek.
Öte yandan, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesine yapılan çalışmaları görmek üzere Hatay Polis Meslek Yüksekokulu'ndan gelen genç polis adayları ilk defa uyuşturucu madde ile tanıştılar. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Can öğrencilere esrar maddesinin yakından göstererek madde hakkında bilgiler verdi. İlk defa uyuşturucu madde ile tanışan öğrenciler kısa süreli şaşkınlık yaşadılar.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 17:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?