9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeliler depremi meşaleler ve gözyaşları ile andı

 Depremzedeler ellerinde bulunan meşaleler ve "Deprem mağdurlarına sahip çık", "Depremden değil hasarlı binadan kork" şeklinde yazılı pankartlar eşliğinde Anıtpark mevkine kadar yürüdü.


Anıtparkta bir basın açıklaması yapan Kocaeli Depremzedeler Derneği Başkanı Nurcan Taşpınar, 5 yıldan bu yana sorunların bitmediğini dile getirerek, " 5 yılın sonunda hala hesabı verilemeyen canların hesabını sormalıyız. Kalıcı konutlardaki sorunlar bitmiş değildir. Depremzedeler 5 yıldan bu yana çile çekiyor" şeklinde konuştu.
Tören sırasında Marmara depreminde Derince İlçe 60 evler mevkiinde oturan ve depremde 18 saat enkaz altında kalarak eşini ve oğlunu kaybeden Hülya Demir isimli vatandaş gözyaşlarına boğuldu. Demir, tören sırasında gözyaşları içerisinde, "Siz enkazda ölümle burun buruna yaşadınız mı? Canınızı kaybettiniz mi? şeklinde bağırarak hıçkırıklara boğuldu. Tören sırasında birçok vatandaş deprem günlerine geri dönerek gözyaşlarına boğuldu.
Saraybahçe Belediyesi tarafından hava muhalefeti nedeniyle iptal edilen 17 Ağustos depremi anma programı Kocaeli Depremzedeler Derneği tarafından gerçekleştirildi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 09:52:25
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 10:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?