9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'nde işsiz sayısı azaldı

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Kocaeli İl Müdürü Ahmet Canımova, 2004 yılında 3 bin 615 kişinin iş sahibi olduğunu açıkladı.

Geçmiş yıllara göre istihdam konusunda artış yaşandığını belirten İşkur Müdürü Canımova, "Yıl içinde 26 bin 495 kişi iş bulmak amacıyla kurumumuza kayıt yaptırdı. Bunlardan 23 bin 787 kişiyi işyerlerine görüşmeye gönderdik. Görüşmeler sonucunda ise bin 96 kişi kamuda, 2 bin 519 kişi ise özel sektörde iş sahibi oldu. Özürlü kadrolarına kamuda 33 kişi, özel sektörde 721 kişi, hükümlü kadrolarına ise kamuda 27 kişi ve özel sektörde 340 kişi işe yerleştirildi" dedi. Önceki yıllara oranla istihdamın artmasının Kocaeli’ndeki kayıtlı işsizlerin önünü açtığını ifade eden Canımova, "Bu yıl en parlak dönemini yaşayan ilimizde vasıflı vasıfsız herkesi iş görüşmesine gönderdik. Bizi kurum olarak sıkıntıya sokan tek konu, vatandaşlarımızın iş bulma hususunda yeterli özveriyi göstermemesi oluyor. İş kaydı yaptırarak her şeyi devletten beklemek ne kadar doğrudur. Gerek gazete ilanları gerekse internet servisleri ve iş ilanlarıyla iş takibi sürekli kontrol edilmelidir. Bir kişinin alınacağı bir işyerine 25 bin kişiyi gönderemeyiz" diye konuştu.

İş-Kur Müdürü Ahmet Canımova, kurum olarak kendilerinin de personel açığı bulunduğunu sözlerine ekleyerek, 50 kişinin yapması gereken işleri 28 kişiyle yaptıklarını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 19:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?