2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'nde sağanak yağış

Kocaeli'nde sağanak yağmur etkili oluyor. 

Kocaeli'nde dün gece saatlerinde başlayan yağmur aralıksız sürüyor. Zaman zaman şiddetini arttıran yağmur sebebiyle bazı vatandaşlar zor anlar yaşarken, bazıları ise yağmuru sevinçle karşıladı. Hava sıcaklığının 16 dereceye düştüğü Kocaeli'nde yağışların geceye kadar devam edeceği ve daha sonra şiddetini azaltacağı ifade edildi. 

Meteoroloji yetkililerinde alınan bilgiye göre, dün gece 00.00'dan itibaren şehir merkezinde metrekareye 24 kilogram yağış düştü. Bursa üzerinden gelen yağmur bulutunun, Kandıra ilçesine doğru ilerlediği belirtildi. 

Sabah uyandıklarında yağmurlu bir hava ile karşılaşan Kocaeli halkı ise sokaklara tedbirli çıktı. Şemsiyesini alan vatandaşlar çarşıda rahat bir şekilde dolaşırken, şemsiyesi olmayanlar ise sırılsıklam ıslanmaktan kurtulamadı. Bazı vatandaşlar ise gazeteler ile korunmaya çalıştı. 

Öte yandan yağmurun başlamasıyla birlikte kent merkezinde şemsiye satıcıları da artmaya başladı. Seyyar satıcılar şemsiye satışlarının yağmur ile birlikte 2'ye katlandığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?