9
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Kocaeli'nde sol'un sorunları tartışıldı

İzmit’te yerel bir gazete tarafından düzenlenen panelde, Kocaeli’nde solun kaybetme nedenleri tartışıldı.

Grand Yükseliş Otel’de Bizim Kocaeli Gazetesi tarafından dün akşam düzenlenen "Sol’un Kaybetme Nedenleri" konulu panele CHP Kocaeli Milletvekili İzzet Çetin, CHP Kocaeli İl Başkanı Cevdet Barış, Yeni Türkiye Partisi Kocaeli İl Başkanı Bozkurt Uslu, SHP İzmit Merkez İlçe Başkanı Remzi Özkan, İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Erenkaya, Bekirpaşa Belediyesi eski Başkanı Fikret Toker ve sol partilerde siyaset yapan isimler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Bizim Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Güngör Arslan, amaçlarının yıllarca aynı görüş altında siyaset yapan; ancak bir türlü aynı çatı altında toplanamayan insanları biraraya getirmek olduğunu söyleyerek, "Biz bu kentin gazetesiyiz. Bu kent ile ilgili sorunları çözme yolunda gereken adımları atıyoruz. Her zaman taşın altına elimizi sokuyoruz." diye konuştu. Arslan, toplanış amaçlarını ise "Bu panel ile ilimizde solun neden kaybettiğini, neden aynı görüş altında siyaset yapan insanların biraraya gelemediğini konuşmak istedik," şeklinde açıkladı.

Panelde konuşan İzmit Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Hikmet Erenkaya ise, parti içi paylaşımdan bahsetti. Erenkaya, şöyle konuştu: "CHP, kentimizin her zaman gözbebeği olmuştur. Yıllardır siyasetin yükünü Kocaeli’nde kaldıran partimiz, ne yazık ki son seçimlerde istenmeyen noktalara gelmiştir. Biz bunun nedenini parti içi paylaşıma bağlıyoruz. Son birkaç yıldır tabanda oluşan huzursuzluk, sandıkta kendini göstermiştir. Biz sol görüşü taşıyan partililer olarak aramızda anlaşmaya varamadık. Sorunlarımızı kendi içimizde çözmekten çok, dışarıdaki insanla paylaşmayı yeğledik. Bu gibi gelişmeler her zaman bizi yıpratan tavırlar olmuştur."

Seçimlerden yenik ayrılan CHP’li Bekirpaşa Beldesi Belediyesi eski Başkanı Fikret Toker de, diğer partililerle aynı görüşte olduğunu belirterek, çözümün yine kendi içlerinde olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından son bulan panelde, CHP’nin ve sol görüşün kalesi haline gelen İzmit’in bir dahaki seçimlerde yeniden kazanılacağı belirtildi.

KOCAELİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2004 Çarşamba 13:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?