30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Kocaeli'nde TIR'da yangın

Kocaeli'nin merkeze bağlı Uzunçiftlik beldesinde bir kargo şirketinin yükünü taşıyan TIR'da çıkan yangın maddi hasara yol açtı.


İstanbul'dan bir kargo firmasından aldığı yükü, bir bölümünü Adapazarı'nda boşalttıktan sonra İzmir'e götürmek üzere yola çıkan Veysel İpekçi'nin kullandığı 34 BLH 78 plakalı TIR, D-100 karayolu Uzunçiftlik mevkisinde henüz belirlenemeyen nedenle yanmaya başladı.

Alevler, kısa sürede büyüyerek dorseyi sardı. Yangın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın sonucu TIR'da büyük maddi hasar oluştu.

TIR sürücüsü Veysel İpekçi, yaptığı açıklamada, Uzunçiftlik yakınlarında seyir halindeyken dorseden yayılan yoğun dumanı fark ederek aracı yol kenarında durdurduğunu, parlamayla birlikte alevlerin hızla yayıldığını anlattı.

İtfaiye ekiplerine haber verdiğini, kısa süre sonra olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangının söndürdüğünü ifade eden İpekçi, “Yangının neden çıktığını ve yükün ne olduğunu bilmiyorum. Boş plastik şişelerin yanı sıra kasaların içinde malzemeler vardı. Kargo şirketi yetkilileri yükün yanıcı ve parlayıcı olmadığını söylemişlerdi” dedi.

İpekçi, itfaiye ekiplerinin, yangının ilk belirlemelere göre yükün içinde bulunan kimyasal madde sonucu çıkmış olabileceğini belirttiklerini kaydetti.
a.a
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 12:03:17
Güncelleme :13 Şubat 2007 Salı 16:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?